bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,428.33 1.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,701.60 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 613.13 6.21%
solana
Solana (SOL) $ 195.82 15.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.634053 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.724174 3.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15971 0.14%

Paylaş

Ethereum’un Dolar Bazında Teknik Analizi – 3 Şubat 2021

Ethereum Teknik Analizi

Ethereum’un Bitstamp verilerine göre logaritmik ölçekteki uzun vadeli grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafiğin son kısımlarında göze çarpan siyah renkteki yükselen trend çizgisi ile fibonacci kanal çizgilerinden birisi arasında oluşumu devam eden yükselen takoz formasyonunu dikkatle izlemekte fayda var.

Yükselen takoz formasyonları trend dönüş formasyonlarından birisidir ve formasyonun gerçekleşmesi durumunda bir süre devam edebilecek bir düşüş trendine geçilebilir. Ancak bu formasyonun gerçekleştiğini düşünmemiz için takoz alt çizgisinin (siyah çizgi) altında kapanışların gelmesi gerekir. Aksi halde, formasyon zaman içinde iptal de olabilir.

Siyah yükselen trend çizgisi yaklaşık 1.310 dolar seviyesinde destek gösterirken, 1.272 katsayılı fibonacci kanal çizgisi ise yaklaşık 1.575 dolar seviyesinde direnç göstermekte. 1.575 doların aşılması durumunda 1.735 ve 1.970 dolar seviyelerindeki diğer fibonacci kanal çizgileri hedeflenebilir.

ethusd1
Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayabilirsiniz

ETHUSD’de Kısa Vadeli Yükselen Trend Devam Ediyor

Günlük grafiği daha yakından incelediğimiz zaman ise aşağıdaki görseli elde ediyoruz. Aşağıdaki grafiğe göre, Ethereum’da kısa vadeli yükselen trendin devam ettiğini görüyoruz. Grafikteki siyah yükselen trend çizgisinin altında kapanışların gelmesi durumunda yatay çizgilerle gösterilmiş olan destek seviyeleri takip edilebilir. Bu çizgiler, Ethereum’da son zamanlarda oluşan dip seviyeleridir.

ethusd2
Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayabilirsiniz

ETHUSD İçin İndikatörler Ne Söylüyor?

Ethereum’un aşağıdaki günlük grafiğinde ise MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. Burada dikkat edilmesi gereken durum şu: Günlük grafikte indikatörlerin durumu, yukarıda açıklamaya çalıştığım Yükselen Takoz formasyonunun iptal olma olasılığının oldukça kuvvetli olduğunu gösteriyor. Yani; her ne kadar fiyatlarda yükselen takoz formasyonu oluşumu devam ediyor olsa da, indikatörlerin durumlarını dikkate aldığımızda yeni bir yükselişin başlama ihtimali de göz ardı edilmemeli.

Aşağıdaki grafikte MACD’nin son günlerde sinyal çizgisini yukarıdan aşağı keserek satış sinyali üretmesinden sonra, MACD çizgisinin negatif alana geçmeden (pozitif alanda kalarak) sinyal çizgisini aşağıdan yukarı tekrar kesmeye çalıştığını görüyoruz. Bu durum gerçekleştikten sonra “GENELDE” anlamlı ve daha ivmelenmiş yükselişler yaşanır. Dolayısıyla bugünkü kapanışın şu an bulunduğu 1.550 dolar ve üzerinde gerçekleşmesi durumunda MACD pozitif alandayken yeniden alış sinyali üretmiş olacaktır.

Diğer taraftan, RSI’nın kendi üzerinde çizilebilen bir düşen trend çizgisini yukarı kırdığını; bu durum gerçekleşirken STOCH RSI’nın da kuvvetli bir şekilde alış sinyali üreterek RSI’ya destek verdiğini görüyoruz.
İndikatörler açısından değerlendirdiğimizde, bugünkü kapanış bu seviyelerden veya daha üzerinden gerçekleşirse, genel olarak olumlu görünüm devam ediyor.

ethusd3
Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayabilirsiniz

Özetle;

Fiyatlardaki yükselen takoz formasyonu, indikatörler her ne kadar bu formasyonun iptal olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor olsa da, her ihtimale karşı dikkatle takip edilmeli. ETHUSD için takip edilebilecek destek ve direnç seviyeleri aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 1.500, 1.472, 1.315, 1.205
Dirençler: 1.575, 1.600, 1.735, 1.970

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala