bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,118.79 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,535.37 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 616.71 5.79%
solana
Solana (SOL) $ 185.41 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62793 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654687 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214862 0.44%

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin: Kripto Para Piyasası Oyuncak Değil

ethereum kurucusu vitalik buterin kripto para piyasasi oyuncak degil

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, kripto para sektörü ve piyasa çöküşü hakkında konuştu. Ethereum’un Bitcoin’i geçebileceğini düşünen Buterin, kripto para piyasasının oyuncak olmadığını söyledi.

Buterin, CNN Business ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu büyüklükte piyasa çöküşlerinin daha önce birkaç kez yaşandığını söyleyen Buterin, bundan endişe duymadığını belirtti. İçinde bulunulan durumu, ne zaman patlayacağı bilinmeyen bir balona benzeten Buterin, “aylar sonra da sona erebilir, sona ermiş de olabilir” şeklinde konuştu:

“Şimdiye kadar bu büyük kripto balonlarından en az üç tanesini gördük. Ve çoğu zaman, balonların durmasının nedeni, teknolojinin henüz orada olmadığını açıkça ortaya koyan bazı olayların meydana gelmesidir.”

“Kripto Para Piyasası Oyuncak Değil”

Kripto para piyasasının oyuncak olmadığını söyleyen Buterin, emin olmadığını söyleyerek Ethereum’un Bitcoin’i piyasa değeri açısından yakalayabileceğini düşündüğünü belirtti. Ethereum’un piyasa değeri, Bitcoin’in piyasa değerinin yaklaşık %42’si, diğer bir deyişle 318 milyar dolara karşılık geliyor. 

Buterin ayrıca Elon Musk hakkında da konuştu. Bunun yeni bir şey olduğunu söyleyen Buterin, etkisinin sonunda azalacağını söyledi:

“Elon Musk tweet’leri kripto para alanının sadece geçen yıl ve bu yıl tam anlamıyla ilk kez tanıdığı bir şey. Biraz çılgınlık beklemenin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ama piyasaların öğreneceğini de düşünüyorum. Elon sonsuza kadar bu etkiye sahip olmayacak.”

Buterin ayrıca ekledi:

“Kripto, hiç olmadığı kadar ana akıma yaklaşıyor. Kripto artık sadece bir oyuncak değil.”

Buterin ayrıca Dogecoin akımına da değindi ve Musk’ın bu konuda kötü niyetli olmadığını düşündüğünü söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala