bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,284.76 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,556.70 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 605.74 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 144.37 0.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489478 2.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.412853 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.136124 0.29%

ETF cephesi genişliyor: Bir sonraki durak Solana

solana etf gundemi

BKCM LLC’nin kurucusu ve CEO’su Brian Kelly, bir sonraki spot ETF’lerin Solana olabileceğini öne sürdü. Kelly, artan rekabete ve büyüyen ekosisteme değindi.

Kripto para birimleri küresel çapta benimsenmeye başladı. FTX ve Terra krizlerinin ardından geri plana itilen kripto sektörü, kurumsalların adımları sayesinde tekrar ön plana çıktı. ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’ler, benimsenmenin fitilini ateşledi.

Bitcoin’den sonra kurumsalların kapısını aralayan bir başka kripto para ise Ether oldu. Spot Ether ETF’lerin ABD’de onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ether’den sonra ETF’lerin çeşitlenip çeşitlenmeyeceği ise merak konusu oldu.

Kelly, Solana hakkında çarpıcı bir görüş bildirdi.

solana sol

Sektörün önemli isminden Solana ETF yorumu

Brian Kelly, ABD’de Solana’nın spot borsa yatırım fonunun (ETF) başlatılabileceğini aktardı. Kelly, “Bitcoin, Ether ve Solana muhtemelen bu döngünün en büyük üçlüsü” yorumunda bulundu.

Kelly, spot Ethereum ETF’lerin gecikse bile bir noktada onaylanacağını ve kurumsallara açılacağını ifade etti. BKCM LLC’nin CEO’su, genişleyen kripto ekosistemine dikkat çekti.

Bilindiği üzere Solana, SEC’nin Coinbase ve Binance’e karşı açtığı davalarda menkul kıymet olarak gösterildi. Solana Vakfı ise projenin merkeziyetsiz bir blokzincir üzerine inşa edildiğini aktararak SEC’nin suçlamasını reddetti.

Diğer taraftan Avrupa’da birden fazla Solana ETP ürünü bulunmakta.

Kripto sektörünün uzman isimleri, Bitcoin ve Ether’den sonra Solana, Chainlink, XRP ve Algorand’ın spot ETF’lerinin çıkarılacağını öne sürüyor.

BlackRock’un dijital varlıklar başkanı Robert Mitchnick, müşterileriyle yaptıkları görüşmelerde altcoin’lere çok az ilgi olduğunu dile getirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala