bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,640.32 2.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,249.13 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 603.56 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 139.46 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518934 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462269 0.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145861 0.92%

Eski CEO’dan çarpıcı itiraf: SBF beni suç işlemek zorunda bıraktı

caroline ellison

Eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison mahkemeye SBF’nin kendisini suç işlemeye yönlendirdiğini söyledi.

Eski Alameda Araştırma CEO’su Caroline Ellison, 10 Ekim Salı günü yapılan duruşmada, bir zamanlar patronu olan Sam Bankman-Fried’ın kendisini, yönettikleri kripto imparatorluğunun çöküşüne yol açan suçları işlemeye yönlendirdiğini açıkladı.

Ellison, Alameda’nın sınırsız kredi limiti aracılığıyla müşteri mevduatlarına erişiminin yanı sıra Alameda’nın ” fiat@ ” olarak bilinen banka hesabına gönderilen müşteri mevduatlarına doğrudan erişime sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Bankman-Fried’ın talimatıyla bankalara bilanço göndermesinin Alameda’nın pozisyonunu gerçekte olduğundan daha az riskli gösterdiğini de itiraf etti.

Suçlamaları kabul etti

Ellison, Aralık ayında, aralarında iki elektronik dolandırıcılık komplosu, iki gerçek elektronik dolandırıcılık, bir emtia dolandırıcılığı komplosu, bir menkul kıymet dolandırıcılığı komplosu ve bir adet de menkul kıymet sahtekarlığı yapmak için komplonun da bulunduğu yedi dolandırıcılık suçlamasını kabul etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala