bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,458.27 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.89 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526522 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467778 1.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151242 0.42%

ERC-4337 Ethereum Güncellemesi, Yeni Olanaklar Sunuyor

erc 4337 ethereum guncellemesi yeni olanaklar sunuyor 2

Yeni ERC-4337 güncelleme teklifi Vitalik Buterin tarafından duyuruldu. Yeni güncelleme, işlem mantığını değiştiriyor ve bununla beraber, Ethereum geliştiricileri için yeni olanaklar sunuyor.

En Önemli Güncelleme: Hesap Doğrulatma

Ethereum ağı için en önemli güncelleme hesap doğrultama. Güncelleme, cüzdan geliştiricileri için yeni işlevler ve bireysel kullanıcıların cüzdanları için yeni doğrulama mantığı ekliyor. Artık birden fazla imza, sosyal kurtarma ve yeni imza algoritmaları gibi vadeli işlemleri uygulayabilecek.

Belirtilen işlevler daha önce modern cüzdanda mevcuttu ancak bunları kullanmak için geliştiricilerin ek işlemler kullanması gerekiyordu. Ayrıca kullanıcılar bazı ETH’leri harici bir hesapta tutmak veya genellikle merkezi bir şekilde çalışan geçiş sistemlerini kullanmak zorundalar.

Daha önce EIP-2938 bu sorunu çözmek için tasarlanmıştı ancak ölçeklenebilirlik sorunu iyi bir şekilde Ethereum protokol değişiklikleri de gerektiriyordu. Yeni sunulan teklifte ise, konsensüs katmanı protokol değişiklikleri yapılmadan aynı hedeflere ulaşılacak.

erc 4337 ethereum guncellemesi yeni olanaklar sunuyor

Ethereum Güncellemesi Nasıl İşler?

Güncellemenin getireceği temel işlev, özellikle Ethereum’un protokolünü değiştirmeden yeni kullanımların uygulanmasına izin verecek olması. Yeni işlem mantığında zincire getirdiği çok sayıda özelliği tanımlayan Buterin, zincirdeki aktörler artık merkeziyetsiz olacak.

Ayrıca, güncellemenin bir sürümünün yakında zamanda yayınlanması bekleniyor. Bundan hemen sonra, teklif güvenlik denetimlerinden geçecek ve testnet’te yayınlanacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala