bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,397.25 5.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.45 3.43%
bnb
BNB (BNB) $ 554.17 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.01 9.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49826 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457587 3.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152271 4.73%

EOS (EOS) Kaç TL?

eos

1 EOS ne kadar1 EOS kaç TL? 1 EOS kaç dolar? 1 EOS kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık EOS (EOS) fiyat bilgisine ve EOS ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

EOS Grafiği

 

EOS/TL Fiyat Dönüştürücü

EOS Nedir?

EOSIO, açık kaynaklı merkezsiz işletim sistemidir. EOS ise EOSIO ağının token’ıdır. EOS’in amacı, yazılımcılara merkezsiz uygulamalar (dApps) için gerekli araçları ve hizmetleri sağlamaktır.

EOS Nasıl Çalışır?

1YRN16Y1Y5PWmIz1ETC9ALg

EOS, merkezsiz blockchain uygulamalarını hızlı ve ücretsiz bir şekilde geliştirilmesini hedefler.

Bunun için bulut tabanlı depolama, kullanıcı doğrulama ve server hosting işlemleri aracılığıyla işletim sistemi oluşturmayı hedefler. Bu sayede dApp’lerin geliştirilme hizmeti kolaylaşır ve standart haline getirilir. Ama EOS hizmetlerini kullanmanız için EOS token’larına sahip olmanız gerekir.

Bazı konularda EOS Ethereum (ETH) ağıyla benzerdir ve ikisi de akıllı kontratlara sahiptirler. Ama EOS bu sorunu Ethereum üzerine bir katman ekleyerek çözdü. Bu yüzden EOS’in değeri Ethereum’a bağlıdır.

EOS’in Avantajları Nelerdir?

Ölçeklenebilirlik

EOS, endüstriyel seviyedeki uygulamaların geliştirilmesi için tasarlandı. Bu sayede kullanıcı dostu özellikler sayesinde birçok işlemi kolaylaştırır.

Herkes İçin Ücretsiz

Platform herkesin ücretsiz dApp oluşturmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu sayede tüm ekosistem buradan faydalanabilir.

Fayda Token’ı

EOS ağında geliştirme yapmanız için EOS token’ına sahip olmanız gerekir. Bunu ise EOS ağı, bant uzunluğunu elinizdeki token’ların oranına göre gerçekleştirmesine olanak sağlar.

Gaz Sorunlarını Çözmesi

EOS, BitShares ve Graphene’in işlem hızlarıyla Ethereum’un akıllı kontrat özelliklerini birleştirerek gaz ücretlerinin önüne geçti. Yani EOS, Ethereum’dan daha ucuz ve ölçeklenebilir hale geldi.

EOS’in Özellikleri Nelerdir?

Ölçeklenebilirlik

EOS’in iddialarına göre, saniyede milyonlarca işlem dağıtık hisse ispatına (DPoS) göre kolayca gerçekleştirebilir. Bu sayede birçok uygulama kolayca ölçeklenebilir duruma gelebilir.

Esneklik

EOS, DPoS algoritması sayesinde birçok saldırıya karşı koyabilir. Bunu ise yazılım geliştiriciler, dApp’lerdeki blok üretimini geçici süreliğine durdurarak sistemin yeniden çalışmasına olanak verecek şekilde geliştirilebilir.

İzin Şeması

EOS, kişisel izin alma süreçlerini birden fazla senaryo için ayarlar. Örnek olarak, sizler EOS kontratında spesifik bir özelliği korumak istiyorsunuz. Bunun için, EOS akıllı kontrat fonksiyonlarını değiştirmek için otoriteleri birçok hesap ve farklı ağırlıklar sağlayarak dağıtabilirsiniz. Bu sayede yazılımcılar çalışan dApp’ler inşa edebilirler.

Yenilenebilirlik

EOS üzerinde inşa edilen tüm uygulamalar kolayca yenilenebilir. Bu sayede birçok kişi kodları gerektiği zamanda belli eklemeler yapmalarına olanak sağlar. Ayrıca yazılımcılar herhangi bir açıkla devamlı uğraşmak zorunda kalmazlar. İsterseniz geri döndürülemeyen kontratlar inşa edebilirsiniz. Ama tüm kararlar yazılımcılara aittir.

Daha Az Enerji Tüketimi

EOS, DPoS algoritması yüzünden daha az enerji tüketir.

Yönetişim

EOS uygulamalarında yönetişim, farklı kanunlarla beraber herkes tarafından kabul edilmiş kurallar aracılığıyla oluşur. Kuralların hepsi hukuksal açıdan bağlayıcıdır. Böylece EOS işlemlerinin imzalanması için kuralların imzası olması gerekir.

Paralel İşleme

EOS, akıllı kontratların işlemesini yatay ölçeklenebilirlik, asenkron iletişim, farklı ağlarla etkileşim ve merkezsiz işletme sistemleri aracılığıyla oluşturur.

EOS Nasıl Satın Alınır?

Türk Lirası ile EOS (EOS) Satın Alma

TL ile EOS satın almak isterseniz BTCTürk Pro, Paribu, Coinzo, Bitci ve Bitexen gibi borsalardan hesap açıp satın alabilirsiniz. Bu borsalarda hesap açıp kimlik doğrulama aşamalarını başarıyla geçtiğiniz zaman kolay bir şekilde alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla EOS Satın Alma

Eğer kredi kartınızla EOS satın almak istiyorsanız öncelikle bu işlemi destekleyen bir borsadan hesap açmanız gerekecek. Sonrasında kredi kartıyla EOS satın almak için yukarıda bahsettiğimiz borsalar üzerinden EOS satın al sekmesine tıklayarak işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İşte adım adım kredi kartıyla EOS satın almak için yapmanız gerekenler:

  1. Kredi kartıyla EOS satın alma sekmesine tıklayın
  2. Ödeme yöntemi olarak Türk Lirası’nı (TRY) ve satın almak istediğiniz kripto parayı da Bitcoin Cash (BCH) olarak seçin.
  3. Kaç TL’lik EOS satın alacağınızı belirleyin ve satın alma işleminizi başlatın.
  4. Sonraki adımda kredi kartı bilgilerinizi ve faturalandırma adresinizi doldurmanız gerekecek.
  5. Bu aşamada yönlendirildiğiniz sayfada size yollanan kodu doğru bir şekilde girmeniz gerekiyor.
  6. Ödeme işleminizin başarıyla sonuçlanmasının ardından satın aldığınız EOS’lerin hesabınıza geçtiğini görebilirsiniz.

Ama kredi kartı işlemleriyle kripto para satın alma işlemleri maliyetlidir ve bankalar işlemleri herhangi bir nedenden dolayı reddeder.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle EOS (EOS) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız parayla EOS alın.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

EOS Yorumları

EOS, blockchain teknolojisinde ekstra katman aracılığıyla birçok sorunu çözmeyi başardı. Bu sayede birçok yazılımcı, farklı algoritmalar ve teknolojiler aracılığıyla ölçeklenebilir hale getirdiler. Ama EOS, Ethereum üzerine bir katman daha inşa edince birçok projeye oranla gölgede kaldığını söyleyebiliriz. Eğer EOS kendisini özgün bir uygulama haline getirirse birçok sorunu kolayca çözüp yatırımcılar için çekici bir hale gelebilir.

EOSSatın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

EOS’i kim geliştirdi?

EOS, Daniel Larimer ve Brendan Blumer tarafından geliştirildi. Sonradan birçok yazılımcı ise açık kaynak kodlardan yararlanıp bazı eklemeleri gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

EOS fiyatı neye göre belirleniyor?

EOS fiyatı, kripto para piyasalarındaki gelişmeler ve EOS ağındaki gelişmeler tarafından belirlenir. Bu da, EOS ağının kullanımı ve kripto para piyasalarındaki gelişmelerde fiyatı doğru oranda etkilenir.

EOS nasıl üretiliyor? EOS nasıl kazanılır?

EOS, dağıtık hisse ispatı (DPoS) aracılığıyla üretilir. Yani bloklar demokratik bir şekilde çıkarılır ve toplam arzı 1.03 milyar EOS’e yakındır.

EOS kazanmak için:

  1. Ödemeleri EOS olarak almak
  2. Borsada EOS alım satım işlemleri gerçekleştirmek.

Ödemeleri EOS olarak almak için ilk olarak EOS cüzdanınızın olması gerekir. Ardından maaşınızı ve işlem ücretlerinizi EOS olarak kazanabilirsiniz. Diğer bir yöntem olan borsa işlemlerinde hem TL’lerinizi EOS’e yatırıp yükseldikçe satıp düştükçe almanız durumunda elinizdeki EOS miktarı artacaktır. Diğer bir yöntem ise farklı kripto paraları EOS ile takas etmek olabilir. Bu işlemde elinizdeki EOS miktarı arttığı zaman satıp düştüğü zaman satarak elinizdeki EOS miktarını kolayca artırabilirsiniz.

EOS (EOS) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

EOS almak için asgari miktarda gereken Türk Lirası borsalardan borsaya göre değişir. Bu da, borsaların karlılıkları ve komisyon oranlarına göre değişir. Bu yüzden borsaların minimum alım miktarlarına bakmanızı öneririz.

EOS’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsaları üzerinden EOS’lerinizi kolayca satıp nakde çevirebilirsiniz. Bunun için borsa hesabınızın ve üçüncü parti cüzdanınızın olması yeterlidir.

EOS’lerimi nasıl saklayacağım?

EOS’lerinizi Coinbase Wallet, Trust Wallet, Trezor Model T, Ledger Nano X ve S ve eToro cüzdanlarında kolayca saklayabilirsiniz.

EOS bir balon mu?

EOS blockchain geliştirmeye olanak sağlayan bir platform olduğu için arkasında belli bir topluluk var. Ayrıca EOS’in güçlü bir geliştirme topluluğu ve temelini hesaba katarsak, diğer aktiviteleriyle beraber balon olduğunu söylemek bizim için zor olduğunu söyleyebiliriz. O nedenle EOS balon olmaktan ziyade birçok açıdan avantajlı bir altyapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala