bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

En İyi 5 Bitcoin Belgeseli

The Bitcoin Gospel 1

Bitcoin’in devam eden hikayesi büyüleyici oldu ve olmaya devam ediyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, son on yılda sayısız belgesel yapımcısı, dünyanın en popüler kripto para birimi hakkında kendi küçük hikayelerini oluşturmak için ilham aldı. Bunların birçoğu şu anda YouTube’da ücretsiz olarak görüntülenebilir. İşte en iyi 5 Bitcoin YouTube belgeseli.

1. The Bitcoin Gospel (Bitcoin İncili)

Bitcoin ‘Jesus’ Roger Ver’in yer aldığı bu belgesel, Bitcoin’e yeni başlayanlar için Bitcoin kullanmanın faydaları ve kökenleri hakkında harika bir genel bakış sunuyor. 2009 yılında, dünya on yıllardır en büyük mali krizle karşı karşıya kalırken, çok uluslu bankaların insanların maliyesi üzerinde sahip olduğu her şeyi kapsayan kontrole alternatif bir araç ortaya çıktı. Bitcoin İncili, fikrin nasıl ilgi gördüğünü anlatıyor ve Bitcoin’in geleneksel ödeme yöntemlerine nasıl uygulanabilir bir ana akım alternatif olabileceğini anlatıyor.

The Bitcoin Gospel
The Bitcoin Gospel

2. I Survived on Bitcoin for 14 Days (Bitcoin’de 14 Gün Hayatta Kaldım)

Bu belgesel, Coin Telegraph’tan bir video gazetecisinin 14 gün boyunca Bitcoin’le ve sadece Bitcoin’le geçinmeye çalışmasını konu alıyor. İki haftayı dünyanın finans merkezi New York’ta geçirmek, eğer herhangi bir yerde başarılı olabilirse, kesinlikle Big Apple’dadır! Ana akım Bitcoin’in benimsenmesiyle ilgili mevcut durumun bir özetini vermenin yanı sıra, gelecekte işlerin nasıl gelişebileceğine dair bir vizyon da veriyor.

I Survived on Bitcoin for 14 Days
I Survived on Bitcoin for 14 Days

3.  Bitcoin: Beyond The Bubble (Bitcoin: Balonun Ötesinde)

Bitcoin genellikle ‘dijital altın’ olarak tanımlanır, ancak birçoğunun bunun gerçekte ne anlama geldiği konusunda kafası karışmış olabilir. Bitcoin: Beyond The Value belgeseli, altına ilk başta neyin gerçek değerini verdiğini ve Bitcoin’in neden şimdi buna sahip olarak kabul edilebileceğini açıklıyor. Ayrıca, Bitcoin iş kanıtı blok zincirinin nasıl çalıştığı ve bunun üzerinde işlemlerin nasıl doğrulandığı hakkında ayrıntılı bir açıklama sunar.

Bitcoin Beyond The Bubble
Bitcoin: Beyond The Bubble

4. 10 Million Dollar Bitcoin End Game (10 Milyon Dolarlık Bitcoin Bitiş Oyunu)

Bitcoin nihayetinde hangi fiyata ulaşacak? Kripto dünyasında pek çok kişinin kendi görüşleri vardır. 10 milyon dolar çok uzak görünebilir, ancak bu aşırı derecede yükselişe geçen YouTuber, bunun neden gerçekçi bir hedef olduğunu düşündüğüne dair argümanını ortaya koyuyor. Belgesel yapımcısının nesiller arası bir değişim olarak gördüğü şeye odaklanan 10 Milyon Dolarlık Bitcoin End Game, genç neslin gitgide daha fazlasının finansmanları için büyük bankalardan ziyade Bitcoin ve kripto para birimlerine güvendiğini vurguluyor.

En Iyi 5 Bitcoin Belgeselii
10 Million Dollar Bitcoin End Game

5. Unmasking Satoshi Nakamoto (Satoshi Nakamoto’nun Maskesini Kaldırmak)

Sözde Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kimliği uzun zamandır gizemle örtülüyor. Tabii ki istediği yol buydu, ancak yıllar boyunca kripto topluluğunu kim olduklarını çözmeye çalışmaktan veya en azından kimlikleri hakkında spekülasyon yapmaktan alıkoymadı. Belgeselin adından da anlaşılacağı gibi, Unmasking Satoshi Nakamoto gizemi araştırıyor ve (varsayılan) takma adın arkasındaki kişinin kim olabileceğine dair görüşlerini sunuyor.

En Iyi 5 Bitcoin Belgeseli
Unmasking Satoshi Nakamoto

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala