bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,898.92 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 575.35 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 173.47 3.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519587 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476612 1.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152022 0.10%

En Çok Kullanılan NFT Platformları

en cok kullanilan nft platformlari

NFT‘lerin 2021’in sonunda adeta patlama yaşatarak popülaritesini katbekat artırdığı kuşku götürmez bir gerçek. Bu artışta özellikle ünlülerin ve dev şirketlerin Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve CryptoPunks gibi NFT’leri alması etkili oldu. Diğer taraftan bu NFT’lerin satışının gerçekleştiği platformlarda da oldukça artış yaşandı. Birçok Coinbase ve FTX gibi borsalar kendi NFT platformunu geliştirirken, platformların gelirleri ise hiç olmadığı kadar arttı.

Bizde sizlere son dönemin en çok kullanılan NFT platformlarını sıraladık. İşlem hacmi, yapılan satış ve popülarite bakımından inceleyeceğimiz NFT platformları ile karşınızdayız. Öncelikle ilk sırayı NFT diyince akla ilk gelen isimlerden OpenSea alıyor.

En Çok Kullanilan NFT Platformlari

En Yüksek İşlem Hacmine Sahip NFT Platformu: OpenSea

NFT platformları arasında neredeyse en bilineni diyebileceğimiz OpenSea, her ne kadar son dönemde bazı problemler ile boğuşsa da işlem hacmi konusunda hâlâ lider konumda. Tabii bunun sebepleri arasında yukarıda bahsettiğimiz gibi Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks gibi oldukça popüler NFT koleksiyonları yer alıyor.

En Çok Kullanilan NFT Platformlari2

Ancak yakın zamanlı grafiklere bakacak olursak, listemizin ikinci sırasındaki ismi, LooksRare’i görüyoruz. Peki neden ilk sıraya koymadık? Birazdan anlatacağız.

OpenSea üzerinde son 30 gün içerisinde yaklaşık olarak 2.76 milyon işlem yapılmış durumda. Bu işlemlerin toplam değeri ise (Ocak ayı boyunca) 4 milyar dolar seviyesinde. Son 1 ay içerisinde neredeyse 500 bin kullanıcı tarafından kullanılan platform, Dune Analytics verilerine göre Ocak ayında 2.4 milyon NFT satışı gerçekleştirmeyi başardı.

En Çok Kullanilan NFT Platformlari 3

LooksRare

Son dönemde NFT dünyasının en çok konuşulan bir diğer ismi ise şüphesiz LooksRare oldu. Çıktığı günden bu yana birden parlayan LooksRare platformu, 10 Ocak’ta gerçekleştirdiği lansmanından bu yana inanılmaz bir yükseliş 2 milyar doları aşkın bir işlem hacmine ulaştı. DappRadar verilerine göre LooksRare, son 30 gün içerisinde yaklaşık olarak 12.7 milyar dolarlık hacme ulaştı. Ancak bu süre zarfında sadece 77.5 bin transfer gerçekleşti.

Ancak bu yükseliş, arkasında önemli bir soruyu beraberinde getiriyor. Bu kadar kısa bir sürede bu rakamlara nasıl ulaşıldı?

LooksRare aslında bu popülaritesini kendi içerisindeki bir ödül mekanizmasına sahip. Öyle ki platform her gün belirli NFT koleksiyonları ile ticareti yapan koleksiyonerlere 2.866.500 LOOKS token’ı veriyor. Bu şekilde platform üzerinden yapılan satışlar teşvik edilmiş olunuyor. Ancak bir sorun var.

Uzmanlar NFT sahiplerinin kendi aralarında birçok transfer gerçekleştirerek hacmi ve fiyatları yapay olarak artırdığını düşünüyor.

En Çok Kullanilan NFT Platformlari 5

Rarible

Rarible da OpenSea’ye benzer şekilde her türlü NFT için başka bir büyük platform olarak karşımıza çıkıyor. Platformda her türlü sanat eseri, video, koleksiyon ve müzik satın alınabilir, satılabilir veya oluşturulabilir. Ancak, OpenSea’den farklı olarak, piyasada satın almak ve satmak için pazar yerinin kendi yerel token’ı olan RARI’yı kullanmanız gerekiyor. 

Toplamda 290.7 milyon dolarlık işlem hacime sahip olan platform, son 30 gün içerisinde ise 11.3 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi.

en cok kullanilan nft platformlari 10

SuperRare

Rarible’a benzer şekilde SuperRare de dijital içerik oluşturucular için önemli bir platform. Son 30 gün içerisinde 135 bin dolarlık işlem hacmi kaydeden platform, 1.500 işlem gerçekleştirmiş durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala