bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,890.85 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,043.20 0.42%
bnb
BNB (BNB) $ 548.80 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 137.16 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497958 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448099 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148108 1.32%

Elrond (EGLD) Kaç TL?

maxresdefault


1 Elrond ne kadar? 1 Elrond kaç TL? 1 EGLD kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık EGLD fiyat bilgisine ve Elrond ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

EGLD Grafiği

 

EGLD/TL Fiyat Dönüştürücü


Elrond Nedir?

Elrond (EGLD), ölçeklenebilir, hızlı, güvenli ve dağıtık uygulamaları internet üzerinde çalıştıran akıllı kontrat platformudur.

Elrond’un Özellikleri Nelerdir?

  • Ölçeklenebilirlik
  • Adaptif ölçeklenebilirlik sayesinde önceki blockchain ağlarındaki iterasyonları 1000 katına çıkarabilir. Bu da, paralel işlemlerin gerçekleşmesini sağlar.
  • Güvenli ve etkili
  • Güvenli hisse ispatı sayesinde işlemler eşit, adaletli, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşir. Bu sayede işlemler için uzun vadede güvenlik ciddi enerji sarfiyatı gerçekleşmeden halledilebilir.
  • Geliştirici Dostu
  • Wash sanal makinesi sayesinde birden fazla akıllı kontrat dilinin entegre olmasına olanak sağlar. Ayrıca geliştirme araçlarının entegrasyonu ile beraber akıllı kontrat testlerinin gerçekleştirilmesi ve ardından geliştirilmesi birkaç dakikayı alır.

Elrond Nasıl Çalışır?

Kullanıcılar ve node’lar, Elrond ağının ana katmanı olarak iş görür. Kullanıcılar imzalanmış işlemleri ağa göndermek için çalışırlar ve kullanıcıların akıllı kontratları çalıştırmasına olanak tanır. Kullanıcılar ise kendilerine ait anahtarlar ile hangi adreslerin işlemleri gerçekleştirdiğini bulabilir. Node’lar ise görevlerine göre sınıflandırılarak aktif veya pasif bir şekilde çalışırlar.

Doğrulayıcılar ise Elrond ağındaki operasyonları yönetir. Mutabakat sağlama, blok oluşturma ve ağın bakımı ile ilgilenirler. İşi yapabilenler ise gerekli stake’i sağlayanlar üzerinden seçilir.

Shard’lar ise ağdaki sistemin kalbini oluşturur. Onaylayıcılar ise shard’lara otomatik işlemler aracılığıyla dengeli bir şekilde dağıtılır. Bloklar oluşturulurken onaylayıcılar reddetme ve onaylama işlemlerini sağlarlar.

ERD token’ları ise Elrond ağındaki işlemlerin ödenmesini sağlar. ERD’ler uygulama, depolama, akıllı kontratların çalıştırılması ve ödüllerin dağıtımı amacıyla kullanılır. İşlemlerin bir kısmı doğrulayıcılara gider ve fonların geri kalanı

Elrond Topluluk Fonu tarafından yakılır veya bağışlanır. 

Adaptif Sharding Nasıl Çalışır?

İlk olarak internet uygulamalarını çalıştırmak için kullanılan Elrond, sonrasında birçok kişinin ilgisini çekerek EGLD token’larının uçmasına olanak sağladı. Ayrıca sağladığı özellikler sayesinde Ethereum (ETH) ve Polkadot (DOT) başta olmak üzere alternatif akıllı kontrat platformları arasında yerini aldı. Bunun sonucu olarak bazı analistler Elrond’un diğer platformlara karşı daha avantajlı olduğunu düşünmesini sağladı.

Elrond (EGLD) Nasıl Satın Alınır?

Uniswap borsası üzerinden satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Elrond alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Elrond (EGLD) Alma

Türk Lirası ile Elrond (EGLD) satın almanın bir yolu yoktur. Ama onun yerine TL yatırıp Tether (USDT) alımı yaparak Binance gibi platformlar üzerinden Elrond alımı gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.
  3. Ardından kaç TL’lik SUSHI alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa SushiSwap alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Elrond (EGLD) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda EGLD alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

EFT/Havale İşlemleri ile EGLD Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla Elrond satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından bankadaki TL hesabınızı tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra borsalar üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. Fonlar aktarıldıktan sonra banka ve borsa size bilgilendirme maili yollar. Bilgilendirme mailini aldıktan sonra EGLD token’larını borsadaki TL’lerinizi Tether’e dönüştürerek satın alabilirsiniz.

Elrond Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Elrond’u kim geliştirdi?

Elrond, Elrond ekibi tarafından açık kaynaklı olarak geliştirildi. Genel olarak Elrond ekibi geliştirse de, kullanıcılar bazen eklemeleri yapabilir.

Elrond fiyatı neye göre belirleniyor?

Elrond fiyatı, Elrond protokolündeki gelişmeler ve kripto para piyasasındaki gelişmelere göre belirlenir.

Elrond nasıl üretiliyor? Elrond nasıl kazanılır?

Elrond üretimi, Elrond ağındaki staking işlemleri aracılığıyla gerçekleşir.

Elrond kazanmak için kripto para borsalarında alım satım işlemleri, stake ettirme ve ödemeleri EGLD olarak almanız gerekir. Ödemeleri Elrond olarak almak için, Elrond’u destekleyen online cüzdan hesabı açıp adreslerinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda ise, kripto para işlemleri üzerinden Uniswap miktarınızı artırabilirsiniz. Borsalarda Elrond kazanmak için ilk olarak Elrond satın alıp yükseldiği zaman satıp düştüğü zaman aldıktan sonra elinizdeki EGLD’leri artırabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise Elrond ağında stake ettirme işlemleri olarak yorumlanabilir. Stake ettirmek için ise cüzdanınızı bağlayıp elinizdeki EGLD’leri stake ettirmeniz gerekir.

Elrond (EGLD) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Elrond almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 dolarlık satın almanızı ister.

Elrond’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Elrond’larınızı satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Elrond satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Sattıktan sonra ise borsanızdaki fonlarınızı banka hesabınıza iletebilirsiniz.

Satın aldığım Elrond’larımı nasıl saklayacağım?

Elrond’larınızı borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız Elrond’larınızı TrustWallet ve Elrond Wallet’ta tutabilirsiniz. Elrond fiyatı nelere bağlı olarak hareket eder? Elrond fiyatı teknik göstergeler ve Elrond ağındaki gelişmelere göre hareket eder. Aşırı alım ve satış durumları bize fiyatın düşüşü veya yükselişi ile alakalı bilgi verebilir ama uzun vadede hareketler Elrond ağındaki temel göstergelere göre belirlenir.

Elrond ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Elrond ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala