bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,397.25 5.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.45 3.43%
bnb
BNB (BNB) $ 554.17 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.01 9.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49826 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457587 3.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152271 4.73%

Elon Musk’ın Amacı Ne?

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, kripto para dünyası için önemli bir konumda yer alan milyarder iş insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan neden vazgeçtiği ve Elon Musk ile Twitter arasında yaşananların perde arkasında neler olduğu anlatıldı.

Elon Musk, Twitter Davasının Perde Arkası

Kripto para dünyası için önemli bir konumda yer alan Milyarder iş insanı Elon Musk’ın yaptığı her hamle ve attığı her tweet olay oluyor ve çok konuşuluyor. Bunun yanında Musk, attığı bir tweetle favori kripto para birimi Dogecoin’in fiyatını bile etkilemeyi başarıyor.

Twitter’ı kitle yönlendirme ve spekülasyon aracı olarak kullanan Musk, zaman zaman sosyal medya platformunu ve politikalarını eleştirerek şirketin ifade özgürlüğü ilkelerine uymadığı yönünde açıklamalarda bulunuyordu. Elon Musk ve Twitter arasında yaşanan olaylar bir süredir gündemi meşgul etti.

TARİH 4 NİSAN 2022… “Elon Musk, Twitter’dan yüzde 9,2’lik hisse satın aldı” haberleriyle birden gündem konusu oldu ve  Elon Musk ile Twitter meselesi işte bu tarihten itibaren karşımıza çıkmaya başladı. 

Ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, 14 Mart tarihli belgede Elon Musk’ın Twitter’da yüzde 9.2 hisse satın aldığını duyurdu.

Tüm bu gelişmeler ışığında Musk, Twitter’ın abonelik sürümü olan Twitter Blue’nun abonelik ücretinin ayda 2 dolara düşürülmesini, reklam olmamasını ve ücretin Dogecoin cinsinden ödenmesi hakkında çeşitli önerilerde bulundu.

Daha sonra Twitter CEO’su Parag Agrawal’dan, Elon Musk’ın Twitter yönetim kuruluna katılmaktan vazgeçtiğini bildiren bir açıklama geldi.

TARİH 14 NİSAN 2022… Elon Musk, hisse başına 54.20 dolarla Twitter’ı satın alma teklifinde bulundu. Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a konuyla ilgili yazdığı mektupta, “Bu en iyi ve nihai teklifim. Eğer kabul edilmezse hissedar olma pozisyonumu tekrar değerlendirmem gerekecek” ifadelerini kullandı. 

Ve 25 Nisan tarihinde Elon Musk, Twitter’ı resmen satın aldığını ilan etti. Tesla CEO’su, Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

Twitter’ı satın aldı almadı derken Elon Musk, bu sefer de Twitter anlaşmasını askıya aldığını duyurdu. Twitter’ı alması durumunda sahte ve bot hesaplara son vereceğini söyleyen Tesla CEO’su Musk’ın yine aynı sebepten dolayı satın alımın askıya aldığını duyurması, birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. 

Daha sonra Elon Musk, Twitter’ın kullanıcı verilerini şeffaf olarak sunmadığı için satın alma anlaşmasını iptal edebileceğini açıkladı. Bunun üzerine Twitter yönetim kurulu Elon Musk’ın satın alma şartlarına uymayı planladığını ve bu satışı gerçekleştirmek istediğini belirtti.

21 Haziran’da Twitter yönetim kurulu Elon Musk’ın teklifine yeşil ışık yaktı ve yönetim kurulu, Elon Musk’ın satın alma teklifini oybirliği ile onayladı. Bu gelişme kripto piyasasını da hareketlendirdi. Musk’ın favori kripto para birimi Dogecoin, bu haberle birlikte yükselişe geçti.

Tam her şey olumlu gidiyor, Twitter ve Elon Musk anlaştı derken olay bir anda sarpa sarmaya başladı. Elon Musk‘ın ekibinin Twitter’daki sahte ve spam hesapların sayısıyla ilgili verileri doğrulayamayacağını düşündüğü için satın almanın finansmanıyla ilgili görüşmeleri durdurduğu aktarıldı.

Ve 9 Temmuz’da beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Elon Musk, Twitter satın alma anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı. Musk, platformda bot ve spam hesapları olduğu endişesini dile getirerek anlaşmadan çekildi. Ardından Twitter’dan Musk’a bir hamle geldi. Twitter, yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshettiğini için Elon Musk’a dava açtı.

Twitter, Elon Musk’ın “şirketi, kamuoyunda alay konusu haline getirerek, şirkete zarar verdiğini” belirtti. Dava dosyasında ise Tesla hisselerinin son dönemde değer kaybettiği ve Musk’ın da bundan dolayı anlaşmadan çekilmek istediği ifade edildi.

Gelinen son noktada Elon Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasını iptal ederek, yıllar sürecek bir davanın başlangıcını yapmış olabilir. Twitter’ın Elon Musk’a açtığı bu dava, önümüzde aylar hatta yıllar sürebilecek bir Twitter – Elon Musk davasını başlatabilir. Bakalım zaman bizlere neyi gösterecek…

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala