bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,231.75 5.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,003.91 3.04%
bnb
BNB (BNB) $ 582.07 2.36%
solana
Solana (SOL) $ 163.59 12.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518398 3.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456142 5.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154994 3.42%

El Salvador’un tahvilleri Bitcoin’i gölgede bırakıyor

el salvadorun tahvilleri bitcoini golgede birakiyor

El Salvador‘un uluslararası tahvillerine yatırım yapanlar için parti hala devam ediyor. Bu yılın büyük bir bölümünde, Orta Amerika ülkesi tarafından ihraç edilen borçların, borç ödeme sorunlarından kurtulmasıyla yüzde 60’lık bir getiri sağlandı ve tahvil rallisi sona ermediği görülüyor.

El Salvador Tahvillerini Değerini Artırıyor

El Salvador’un uluslararası tahvillerine yatırım yapanlar, yıl boyunca yüzde 60 kazanç yaşadı. Bu kazanç, Orta Amerika’daki bu ülke tarafından ihraç edilen borçlar, iflas ve borç ödeme güçlüğüne düşme endişelerinden kurtulduğunda elde edildi. Dahası, bazı uzmanlar tahvil rallisinin hala bitmediğini savunuyor.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında, Washington ve El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele yönetimi arasındaki artan gerilimler, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile finansal anlaşma olasılığının düşmesi ve Bitcoin‘in resmi ödeme yöntemi olarak kabul edilmesinin yarattığı dalgalanma, El Salvador tahvillerinin nominal değerinin dörtte birine düşmesine neden olmuştu.

Yatırımcılar, son 12 ayda gerçekleşen iki beklenmedik borç geri alımının El Salvador’un 2027’ye kadar olan ödeme planını önemli ölçüde hafiflettiğini ve eski bir IMF yetkilisinin maliye bakanlığı danışmanı olarak atanmasının piyasalar için doğru sinyalleri gönderdiğini belirtiyorlar. 2025’te vadesi dolacak bir tahvilin değeri, bir yıl önce yaklaşık 27 sent iken şimdi 89 sentten işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala