‘El Salvador’da ne yaptığımızı çoğu kişi anlamayacak’

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

El Salvador Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu (CNAD) Başkanı Juan Carlos Reyes, CoinDesk’e verdiği röportajda ülkesinin kripto para ve dijital varlık düzenlemelerinde öncü bir rol oynadığını vurguladı. 

El Salvador’un tüm dünyaya öncü olacak bir finansal model geliştirdiğini ifade eden yetkili, yaptıkları atılımların çoğunluğun gözünde küçük görüldüğünü belirtti:

“Büyük resme baktığımızda, çoğu insan El Salvador’da ne yaptığımızı anlamayacak, sadece ufak tefek şeyler görecekler.”

Reyes, ülkesinde yasalara tabi olan ancak yerel bir ofis barındırmayan yabancı şirketlerin bile departmanlarının ne kadar gelişmiş olduğunu anlamadıklarının altını çizdi.

CNAD başkanının röportajına göre kuruluş 35 bağımsız uzmanı bünyesinde barındırıyor. Personelinin akademik birikimine değer verdiğini belirten Juan Carlos Reyes, 20 kişinin Arjantin’de bir lisansüstü kripto programına kayıtlı olduğunu paylaştı.

“Konu dünyadaki kripto varlıklarının düzenlenmesi olduğunda en eğitimli, en eksiksiz ekibe sahibiz. Şoförüm de dahil olmak üzere Bitcoin ile nasıl işlem yapılacağını bilmeyen biri varsa, muhtemelen bizimle çalışamaz.”

“Kripto teknolojisi istismara açık”

El Salvador Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu (CNAD) Başkanı Juan Carlos Reyes, dünya genelinde kripto ekosistemini ileriye taşımak isteyen birey ve toplulukların kayda değer bir çalışma sergilediğini kabul etse de bazı konularda endişeli. CNAD başkanı blokzincir teknolojisinin kara para aklama gibi kötü niyetli emellere alet edilme riskini göz ardı etmiyor. 

Reyes, yöneticisi olduğu CNAD’ın El Salvador genelindeki tüm kripto paralar için tek onay mercii olduğunu vurguladı. 

“Çetelerin ülkemizi yıllarca terörize ettiğini unutmamak gerekli. Bu yüzden mali şeffaflık, kara para aklama ve mali terörizmi çok ciddiye alıyoruz ve bunlar güçlü bir şekilde bir yönetmeliğin içine yerleştirildi.”

RWA’nın finansa etkisi

CoinDesk’e konuşan CNAD Başkanı Reyes, sektörde son aylarda öne çıkan gerçek dünya varlıkları (RWA) alanındaki girişimlere önem atfettiğini belirtti. Reyes’e göre VLRM ve Tokenization Expert gibi girişimler bireysel yatırımcılar için yatırım fırsatlarını genişletiyor. 

CNAD başkanı ABD’deki gençlerin Robinhood’un varlığından önce hisse başı fiyatı bazen 1.000 doları geçen Tesla ve Nvidia gibi devlerin hisselerini satın alamadığını hatırlattı:

“Robinhood, yalnızca süper seçkinlerin ulaşabildiği tüm bu farklı hisse senetlerine erişimi demokratikleştirdi. Tokenlaştırmanın yaptığı da tam olarak budur.”

Reyes, son olarak gelişmekte olan ülkelerin geçmişin aksine finansal devrimlerin artıklarını toplamak yerine öncülük yapabileceklerinin altını çizdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Memecoin listelemelerinde çoğunluğun tercihi Solana oldu

Bitcoin fiyatı rekor üstüne rekor kırarken Solana ağı da yeni token listelemelerindeki üstünlüğüyle kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekiyor. The Block’un verilerine göre yeni tokenların yüzde 89’unun Solana üzerinde piyasaya sürülmesi ağın yenilikçi ve kullanıcı dostu altyapısının bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Bu büyüme, Solana’nın yaklaşık 41 milyon oylama dışı işlemi başarıyla gerçekleştirmesiyle kullanıcı katılımını artırdığı ...

Bağlantıyı kopyala