bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,322.89 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.02 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 566.26 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 137.88 3.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520334 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451073 0.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132657 3.50%

Ekosisteme Solana (SOL) odaklı yeni bir risk uyarısı

google

Kripto piyasalarının Ekim 2023’ten itibaren gördüğü yükselişte hızlı parlayan Solana yerel para pirimi SOL açısından dikkat çekici bir uyarı geldi. Güvenlik firması Chainalytics’e göre son zamanlarda artan kimlik avı ve cüzdan boşaltma saldırıları SOL veritabanlı ekosisteme yönelmiş olabilir.

Chainalytics, Solana’yı tehdit eden bir cüzdan boşaltma kiti etrafında birleşen en büyük çevrimiçi topluluklardan birinin 6 binden fazla üyesi olduğunu bildirdi. Chainalytics kıdemli istihbarat analisti Brian Carter, Cointelegraph’a Solana boşaltma kitlerinin birkaç kanalda sunulduğunu ve başarılı olduğunu vurguladı.

En başarılı boşaltma kitlerinin esnek olduğunu ve farklı yöntemler kullanarak çeşitli varlıkları hedef aldığını söyleyen Carter, “Bugün suçlarda kullanılan tahliye kitlerinin çoğu Solana’ya özel veya onunla sınırlı değil.” dedi.

Carter, tehdidi azaltmak için yakın zamanda Solana süzgeçlerine karşı koruma uygulayan Wallet Guard gibi araçların kullanılmasını önerdi.

Gittikçe yaygınlaşıyor

Geçen hafta, birkaç blokzinciri güvenlik firması, Solana tabanlı drenajlara sahip kullanıcıları hedef alan, sayıları giderek artan kötü amaçlı merkezi olmayan uygulamalar hakkındaki endişelerini paylaştı.

Blockchain güvenlik firması CertiK’e göre birçok siber suçlu, Aralık ayında dolandırıcılara Solana’ya yönelik kitler sunmaya başladı. CertiK tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre kitler, özel hacker sohbet gruplarında ve dark web’de satılıyor ve ayda 250 dolar gibi düşük bir fiyata satın alınabiliyor.

Kripto boşaltma kitleri, öncelikle kimlik avı dolandırıcılığı yoluyla faaliyet gösteriyorlar ve dijital cüzdanlardan fonları çekerek siber hırsızlığı kolaylaştırıylar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala