bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,022.89 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.46 4.37%
bnb
BNB (BNB) $ 592.58 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 134.69 5.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515852 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454412 3.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142241 5.27%

Domino etkisi: Halving, Bitcoin madencilerini zora soktu!

bitcoin madencilik

Bitcoin halving’i yaklaşırken ABD’deki madenciler ekipmanlarını elden çıkarmaya çalışıyor. Halving ile blok ödül zorluğunun ve maliyetlerin artacak olması, madencilik ekipmanlarının ABD’den denizaşırı ülkelere nakledilmesini sağlıyor.

Kripto para piyasası, Bitcoin halving’ine odaklanmış durumda. Bitcoin halving’i, madencilik blok ödüllerinin yarılanması anlamına geliyor. Beşincisi gerçekleşecek halving için günler kalmış durumda.

Bloomberg’ün bir haberine göre, halving’in yaklaşmasıyla birlikte ABD’de yer alan madencilik ekipmanları denizaşırı göçe başladı. Eski makineler, düşük maliyetli enerji alanlarda daha fazla kâr getiriyor.

ABD’deki yaklaşık 6.000 eski Bitcoin madencilik makinesi Colorado Springs’teki bir depoya nakledilecek. Burada tamirat görecek makineler, daha düşük maliyetli ortamlarda devam ettirilmesi amacıyla Etiyopya ve Paraguay gibi ülkelerdeki madencilere satılacak.

btc madencilik rekor

Bitcoin madenciliği

Bloomberg’ün derinlemesine incelediği Bitcoin madenciliği, önümüzdeki dönemde bir değişimi beraberinde getirecek. ABD’de Bitcoin madenciliğinin maliyetinin artacak olması Etiyopya, Paraguay ve Tanzanya gibi ülkeleri “oyuncu” konumuna getirebilir.

Blok ödüllerinin yarılanmasını sağlayacak halving, madenciler için ana gelir kapısını zorlayacak. Madenciler, en son ve en verimli teknolojiye geçerek etkiyi azaltmaya çalışacak. Bu nedenle eski madencilik cihazlarının ABD dışına gönderileceği belirtililiyor.

Marathon Digital ve Riot Platforms dahil olmak üzere madencilik şirketlerinin kâr marjını korumak için maliyeti düşürmelerini gerekecek. Bu nedenle çeşitli BTC satışı ve madencilik ekipmanlarının değişimi gündemde yer alıyor.

Etiyopya, Tanzanya, Paraguay ve Uruguay gibi ülkelerdeki madencilere ABD’deki madencilik cihazlarını yeniden satan SunnySide Digital’in İcra Kurulu Başkanı Taras Kulyk, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kulyk, makinelerin dünyanın elektriği en ucuz kullanan ülkelere transfer edilmesiyle ilgili “Bu doğal bir göç” dedi.

Luxor Technology’nin işletme müdürü Ethan Vera, şu anda kullanımda olan madencilik ekipmanlarının 600.000’inin ABD’den Afrika ve Güney Amerika’ya taşındığını belirtti.

Yeni Bitcoin kazımayı zorlaştıracak olan halving, mevcut madencileri ellerindeki eski ekipmanları satışa çıkarmaya zorluyor. Sadece ABD’de şimdiye kadar 6.000 cihaz depolarda satış için biriktirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala