bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,029.96 0.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.24 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 578.04 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 173.28 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521917 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483548 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153824 0.54%

Doğru hisse nasıl bulunur?

BTCHaber TV’nin bugünkü canlı yayınında konuk Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu’ydu. Ekonomist Aslanoğlu, hükümetin Orta Vadeli Planı’nı (OVP) ve seçim sonrası piyasalara verdiği güveni, borsanın ve halka arzların son durumunu değerlendirdi.

“OVP çok yeni bir olgu, ortodoks politikalar olumlu”

Hükümetin seçim sonrası ortodoks politikalara dönüş sinyallerinin risk primlerini düşürdüğünü ve yabancı yatırımcının geri dönmesini sağladığını belirten Aslanoğlu, yine de eski zamanlara kıyasla yabancı yatırımcının istenen seviyede olmadığının altını çizdi. OVP’nin geniş kapsamlı olduğunu vurgulayan ekonomist, henüz yeni bir olgu olması sebebiyle biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Borsa İstanbul’un son 3-4 aylık süreçte diğer yatırım enstrümanlarına göre daha iyi bir getirisi olduğunu belirten Erhan Aslanoğlu, hisse başına ortalama 200 dolar bandından 300 küsür dolarlara gelindiğini ama kısa zaman içerisinde yeniden 200 dolar seviyelerini dönebileceği uyarısında bulundu.

Türkiye’de son dönemde borçlanarak büyümenin verimsiz olması sebebiyle, şirketlerin adeta geri ödemesiz kredi almasını sağlayan halk arzlara yönelmesinin mantıklı olduğunu söyleyen Aslanoğlu, finansal okur yazarlığı artırması açısından halkın gösterdiği talebin önemli olduğunu fakat yine de dikkatli olunmasını gerektiğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala