bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Dogecoin (DOGE) Kaç Dolar?

dogecoin


1 Dogecoin ne kadar 1 Dogecoin kaç dolar? 1 DOGE kaç USD‘ye karşılık geliyor? Anlık DOGE fiyat bilgisine ve Dogecoin ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

DOGE Grafiği

DOGE/TL Fiyat Dönüştürücü


Dogecoin Nedir?

Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) forklanarak oluşturulmuş açık kaynaklı kripto paradır. İsmi, 2013’te ünlü internette ünlü olan Doge resminden alır. Orijinal hali Shiba Inu köpek cinsini gösterse de, birçok kişi bunun arkasında komedi olduğunu düşünür.

Oregon’dan yazılımcı Billy Markus, şaka amaçlı kripto para oluşturmaya karar verdi. Ve ona göre hafif bir coin, Bitcoin’den (BTC) daha fazla dikkat çekebilirdi. Bu süreç içerisinde Jackson Palmer’da Dogecoin’in büyük bir şey olacağını yazmıştı. Markus’un şaka amaçlı kripto para oluşturma fikri, kripto paraların sadece yasa dışı işlemlerde kullanılması yerine başka amaçlarla kullanılabileceğini de göstermiş oldu.

Hayalini gerçekleştirmek için Palmer dogecoin.com sitesini oluşturdu. Markus siteyi gördükten sonra, Dogecoin’i piyasaya sürmek için Palmer’a ulaştı. Bundan sonra birkaç ay içinde milyonlarca dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Dogecoin Topluluğu Nedir?

Dogecoin topluluğu, Dogecoin’le ilgili bir grup insanın oluşturduğu bir topluluktur. İlk olarak şaka amaçlı oluşturulan kripto parayla alakalı çalışırken, zaman içinde yardımseverlikleriyle dünya genelinde ün kazandılar. İlk insiyatifi olan Jamaika ekibini Sochi Kış Olimpiyatlarına götürmek oldu. Jamaika’nın kış sporları takımı Sochi Kış Olimpiyatlarına seçildi ama takımın ücretlerini karşılayamama sorunu çıktı. Bu sorunu çözmek için Dogecoin topluluğu, kısa bir süre içinde ekip için 30.000 dolardan daha fazla fon sağladı ve Jamaika’nın Sochi Olimpiyatlarına katılmasına olanak sağladı. İkinci aktiviteleri ise Kenya’da Dogecoin4Water insiyatifi ile kuyuların açılması için 50.000 dolardan daha fazla fon sağladılar. Ama Dogecoin medyanın dikkatini NASCAR yarışçısı Josh Wise ile 50.000 dolar değerinde DOGE ile anlaştılar. Bu sayede Wise, yarış arabasını Dogecoin logosu ile donattı. Yani Dogecoin Topluluğu şaka amacıyla oluşsa da, zaman içinde kripto para alanında ciddi bir topluluk haline geldiler. Ayrıca Elon Musk’ın Dogecoin’i övmesi sonucu topluluk üyeleri Elon Musk’ı şaka amaçlı olarak Dogecoin’in CEO’su olarak seçtiler.

Dogecoin Nasıl Satın Alınır?

Dogecoin satın almak için Dogecoin’i kabul eden kripto para borsalarından birinde hesap açmanız gerekir. Hesabınızı açtıktan sonra ise borsaların kimlik doğrulama süreçlerini tamamladıktan sonra alım satım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

ABD Doları ile Dogecoin (DOGE) Satın Alma

ABD ile Dogecoin (DOGE) satın almak için Binance, Kraken, Gemini ve diğer borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Dogecoin (DOGE) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak ABD Doları’nı (USD) seçin.
  3. Ardından kaçUSD’lik DOGE alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Dogecoin alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir. Son olarak, kredi kartınızın ABD Doları ile ödemeleri gerçekleştirebilmesi gerekir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Dogecoin (DOGE) Satın Alma

  1. Borsanın USD ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız parayla Dogecoin alın.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

EFT/Havala İşlemleri ile Dogecoin Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla Dogecoin satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından banka hesabını tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra banka ve borsa sizi bilgilendirir. Fonlarınızı yatırdıktan sonra ise borsalardan alım gerçekleştirebilirsiniz.

Dogecoin Yorumları

Dogecoin, ilk olarak şaka amacıyla çıkartılan kripto paraydı. Bunun farkında olan kurucuları ise, Dogecoin piyasaya sürüldükten sonra araba satın almak için ellerindeki DOGE’larını sattı. Ama kurucular zaman içinde güçlü bir topluluk ve bir takım gelişmeler sayesinde değerinin artacağının farkında değildiler. Dogecoin’in ardından oluşan Dogecoin topluluğu, yardımseverlik faaliyetleriyle blockchain toplulukları üzerinde zamanla bilinen bir konuma geldi.

Ayrıca bir takım pazarlama uygulamaları ve farklı kişilerin fiyatlarını yükseltmek için yaptıkları işlemler sayesinde piyasa değeri yükselip ardından çöktü. Ama Tesla’nın CEO’su Elon Musk ve Dallas Mavericks’in CEO’su Mark Cuban’ın açıklamaları ile ciddi bir momentumu yakalamış gözüküyor. Bunun sonucu olarak, Dogecoin piyasa değeri açısından ilk 5’e girdi. Yine de durumdan ciddi bir şekilde endişelen Charles Hoskinson, Dogecoin tutanların uzun vadede ciddi değer kaybedeceğini vurguladı. Ama yine de Dogecoin’in piyasa değeri düşmedi.

Dogecoin Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Dogecoin’i kim geliştirdi?

Dogecoin, Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından geliştirildi.

Dogecoin’in diğer kripto paralar arasındaki farklar neler?

Dogecoin’in en önemli özelliği, şaka amaçlı oluşturulmasıdır ve toplam arz limiti olmadan oluşturulmuş ilk kripto paradır.

Dogecoin fiyatı neye göre belirleniyor?

Dogecoin fiyatı, piyasadaki gelişmelere göre belirlenir. O yüzden birçok kişinin toplanıp fiyatları yükseltmek için kurdukları grupların önemli etkisi vardır. Ama sonradan satışlar yüzünden Dogecoin’in değeri bir anda gidebilir.

Dogecoin nasıl üretiliyor? Dogecoin nasıl kazanılır?

Dogecoin üretimi, Bitcoin ve diğer kripto paralar ile beraber madencilik aktiviteleriyle gerçekleşir. Bu da, Dogecoin’in çıkarılması için hesaplama gücüne göre blokların çıkarılması anlamına gelir.

Dogecoin kazanmak için ise Dogecoin alım satımı ile beraber ödemelerinizi Dogecoin ile kabul edebilirsiniz. Dogecoin’i ödeme yöntemi almak için Dogecoin cüzdanınızın olması gerekir. Borsada alım satım işlemleri gerçekleştirmek için ise, borsa hesabınızın olması ve farklı işlem çiftlerinde sürekli alım satım işlemleri gerçekleştirmeniz gerekli.

Alım satım işlemlerinde yükseldikçe satmanız ve düştükçe almanız sayesinde elinizdeki DOGE’lar artar. Son olarak bilgisayarınızda madencilik aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz. Madencilik aktivitelerinde ise yazılımı yükleyip Dogecoin çıkarabilirsiniz.

Dogecoin (DOGE) almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Dogecoin almak için borsalar farklı limitler koyabilir. Ama genel olarak birçok borsa, piyasa değeri küçük coin’ler için genel olarak o coin’den 10 tane almanız gerekli. Bu yüzden sizlere, borsalardan Dogecoin alabilmek için en az 10 DOGE almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Dogecoin’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Dogecoin’lerinizi kripto para borsalarında kolayca satıp paraya çevirebilirsiniz. Bunun için ilk olarak 10 DOGE almanız ve sonradan sattıktan sonra borsa cüzdanınız üzerinden üçüncü parti uygulamalara geçirebilirsiniz. Bu sayede Dogecoin’lerinizi satıp paraya çevirebilirsiniz.

Satın aldığım Dogecoin’lerimi nasıl saklayacağım?

cn bl wt dodge

Dogecoin’lerinizi Dogecoin Wallet, TrustWallet, Dogecoin Core ve Multidoge’da saklayabilirsiniz.

Dogecoin fiyatı nelere bağlı olarak hareket ediyor?

Dogecoin zaman zaman kripto para piyasasındaki anlık gelişmeler nedeniyle aşağı ve yukarı yönlü sert hareketlilikler yaşayabiliyor. Özellikle geride bıraktığımız dönemde, Elon Musk gibi önde gelen isimlerin paylaşımlarında ve açıklamalarında Dogecoin’e sıkça yer vermesiyle Dogecoin’in çok sert yükselişler yaşadığına şahit olmuştuk. Bu sert yükselişler sonrasında gelen fiyat düzeltmeleri Dogecoin’de değer kayıplarıyla sonuçlanabiliyor. Ama teknik göstergeler bize fiyat hareketleri hakkında bilgi verse de, uzun vadedeki fiyat hareketliliklerini temel özellikleri konusunda alabiliriz.

Dogecoin hakkındaki gelişmeleri nereden takip edebilirim?

Başta Dogecoin olmak üzere kripto para haberleri, gelişmeleri, analizleri ve yorumları BTCHaber.com üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala