bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Dijital Türk Lirası Ne Zaman Geliyor? Dijital Paraların Geleceği Ne Olacak?

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, dijital paraların geleceği, dijital Türk Lirasının ne zaman geleceği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Dijital Türk Lirası üretmek için neler yaptığı ele alındı.

Dijital Paraların Geleceği

Herhangi bir merkezi yapıya bağlı olmayan dijital varlıklara ilgi her geçen gün artarken küresel salgın ile birlikte kullanımı hızla yaygınlaşan kripto paralar, geleceğin para birimleri olarak görülüyor.

Kripto para birimleri, para kavramını dönüştürmeye başladı. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, şirketler ve kurumlar da kripto para konusuna açılmaya başladı.

Devletler ve Merkez Bankaları, kripto paraların gelişimine kayıtsız kalmayarak kendi dijital para birimlerini üretmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Türkiye’de de dijital TL için çeşitli hazırlıklar yapılmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dijital Türk lirası üretmek için yerli teknoloji firmalarıyla bir araya gelerek Dijital Türk Lirası Sistemi Geliştirme Projesi için çalışmalarına devam ettiğini açıklamıştı. 

Fed de geçtiğimiz şubat ayında dijital varlıkların risklerine ve potansiyeline dikkat çekerek, stabilcoinler hakkında bir araştırma raporu yayımladı. Raporda, dolara sabitlenmiş stablecoinlerin diğer kripto varlıklarına kıyasla “güvenli varlık nitelikleri” sergilediği belirtildi.

Sonuç olarak, her ne kadar sert düşüşler ve yükselişler yaşansa da kripto paralara olan ilginin ve kripto paraları tanıyan ülke sayısının artması kaçınılmaz gibi duruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala