bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Dent (DENT) Coin Nedir?

DENT

DENT Wireless Limited şirketine bağlı olan DENT Coin, dünyadaki mobil veri endüstrisini alt üst etmeyi vaat eden yeni bir kripto para birimidir. Platformun yerel kripto para birimi DENT’dir. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir blockchain projesidir.

DENT coin, DENT Wireless Limited şirketine bağlıdır. Şirketin amacı, herhangi birinin Ethereum blockchaini aracılığıyla veri satın almasına, bağış yapmasına ve satmasına izin vererek mobil verileri özgürleştirmektir. Tero Katajainen, şirketi 2014 yılında kurmuştur. Diğer kurucu ortaklar Mikko Linnamaki ve Andreas Vollmer ise 2017 yılının ortalarında işletmeye katılmıştır.

DENT coin, kripto para, mobil veri paketleri için ödeme yapmak veya ödeme almak için kullanılabilmektedir. Merkeziyetsiz bir ağ olan DENT, akıllı telefon kullanıcılarına ve platformun tüm katılımcılarına mobil veri satmayı mümkün hale getirmektedir. Platformdaki mobil veri satıcıları, bağış ve DENT coin ile ödüllendirilir. DENT coin, kripto para borsaları aracılığıyla dolar gibi bir fiat paraya dönüştürülebilmektedir.

Mobil veriler üzerine yapılan araştırmalar ve çalışmalar artışa geçmiştir. Bu gelişmeler sonrasında DENT adı verilen bir sanal ekosistem geliştirildi. Bu ekosistem vasıtasıyla klasikleşmiş merkezi operatörlerde olduğu gibi mobil veri alımı, satımı ve ticareti yapma yetkisi DENT sistemine tanınmıştır.

DENT 1

DENT Coin’in kullanım alanları şu şekildedir:

  • Mobil veri paketleri için ödeme yapmak ve ödeme almak için kullanılmaktadır.
  • İtibari para ya da farklı bir kripto para birimi ile değiştirilebilmektedir.
  • Dent hizmet ödemelerinde kullanılmaktadır.

DENT, birkaç proje kullanarak internete erişimi kolaylaştırmaya yardımcı olmaktadır. DENT’in kullanımı ucuz ve daha kolaydır. Mobil kullanıcıların, hizmetleri için yalnızca DENT’i telekom sağlayıcılarına göndermeleri gerekir. Bunun yanında veri kullanıcılarının yazılım üzerindeki verileri kolayca aktarabilecekleri, satın alabilecekleri veya satabilecekleri bir paylaşım topluluğu sağlanacaktır.

DENT projesinin avantajlarından şöyle bahsedebiliriz:

  • 140’dan fazla ülkede DENT hizmetleri mevcuttur. 
  • Çoklu cihaz desteği ile akıllı cihazların dünya çapında her zaman online olmasını kolaylaştırmaktadır.
  • Ethereum ağı ve Hisse İspatı (PoS) konsensüs mekanizması ile güvenli bir proje olarak öne çıkmaktadır.

DENT coinler çok sayıda platform üzerinde satın alınabilmektedir. Binance başta olmak üzere Gate.io, KuCoin gibi büyük kripto para borsalarında mevcuttur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala