bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,865.84 1.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.23 4.36%
bnb
BNB (BNB) $ 590.01 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 136.48 3.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513089 1.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456496 2.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143116 4.46%

Demokratlar kripto piyasası düzenlemesi konusunda itirazlarda bulunuyor

demokratlar kripto piyasasi duzenlemesi konusunda itirazlarda bulunuyor

ABD Temsilciler Meclisi’nde bir grup deneyimli politikacı, stablecoin’lerle ilgili bir düzenleme çerçevesi oluşturma konusunda anlaşma sağlanabileceğine dair umutlarını ifade etti. Bununla birlikte, bazı Demokratlar, kripto para piyasasını düzenlemeyi amaçlayan ayrı bir yasa tasarısına karşı çıktıklarını belirttiler, çünkü bu tasarının kripto sektörüne aşırı derecede destekçi olduğunu düşünüyorlar.

Temsilciler Meclisi’nin Deneyimli Üyeleri Stablecoin Düzenlemeleri Konusunda Umutlu

Amerika Birleşik Devletleri’nde, stablecoin’lerle ilgili geniş çaplı bir düzenleme oluşturulabileceğini öne süren Temsilciler Meclisi’ndeki tecrübeli üyeler bulunuyor. Diğer yandan, bazı Demokratlar kripto para birimleri ile ilgili bir yasa tasarısına karşı çıktılar ve bunun nedenini ise bu tasarının kripto sektörüne çok fazla destek verdiği olarak açıklıyorlar.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin önde gelen Demokratı olan Temsilci Maxine Waters, komite üyelerinin yasa tasarısını incelediği Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada, Cumhuriyetçilerin büyük bir piyasa düzenleme tasarısı ile yatırım koruma yasalarını revize etme kararını hayal kırıklığına uğratıcı bulduğunu belirtti.

Ancak, Waters ve Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, devam eden müzakerelerin, Perşembe günü bir oylamanın planlandığı stablecoin yasa tasarısı ile daha büyük bir uyum sağlama potansiyeli olduğu konusunda umutlular.

Konu hakkında açıklama yapan McHenry şu ifadeleri kullandı:

Finansal Hizmetler Komitesi’nde görevli Cumhuriyetçi ve Demokrat ekiplerin Hazine ile yapılan toplantılarda iyi niyetle ve titiz bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala