bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Delist Ne Demek? LUNA Coin Delist Mi Oldu?

binance

Kripto para piyasasında düşüşler devam ederken, dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Binance’ten de LUNA delist duyurusu geldi.

Delist Ne Demek?

Delist, listeden çıkarmak anlamına gelen bir kelimedir. Geleneksel borsalarda ve kripto para işlem platformlarında listelenen herhangi bir varlığın işlemden çıkarılması durumunda kullanılır.

Geleneksel borsalar ya da kripto para işlem platformları, listeledikleri varlığın maliyetlerinin, getirdiği faydaların üstüne çıktığını tespit ettiğinde delist kararını alır. Uzun bir dönem belirli fiyat altında kalan, rüştünü ispat edemeyen ya da hacmi istikrarlı şekilde düşen varlıklar delist edilebilirler. Kripto varlıklar, bir işlem platformundan çıkarıldığı takdirde işlem gördüğü başka bir platforma ya da cüzdanlara transfer edilebilir.

LUNA Delist Mi Oldu?

LUNA’daki ani düşüş sonra Güney Kore borsası hareketlendi. Güney Kore’nin en büyük borsası konumunda olan Upbit LUNA’daki düşüşe ilişkin olarak bir açıklama yaptı ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Desteğin devam edip etmeyeceğine ilişkin kararın detaylı incelemenin ardından verileceği açıklamada yer aldı.

Kripto topluluğu Terra’nın stablecoin’i Terra USD’yi (UST) dolara endeksli tutma fiyaskosunu atlatmaya çalışırken, dev kripto para borsası Binance, LUNA ve UST çekimlerinin ikinci bir duyuruya kadar askıya alındığını açıkladı.

Binance tüm token marjlı LUNA kalıcı sözleşmelerinde, kullanıcılara pozisyonlarını derhal kapatmalarını tavsiye etti. Öyle ki LUNAUSDT paritesi 12 Mayıs itibariyle listeden kaldırılacak. Binance ayrıca USDT marjlı LUNA ’nın kaldıraç ve marj katmanlarını güncelleyerek maksimum kaldıracı 21-25x’ten 8x’e düşürdü.

Delist Ne Demek? LUNA Coin Delist Mi Oldu?

Binance aşağıdaki açıklamayı yaptı;

“LUNAUSDT kalıcı sözleşmelerinin mevcut onay boyutu kısıtlamaları nedeniyle, Binance Vadeli İşlemler aşağıdaki ihtiyati tedbirleri alacaktır: LUNAUSDT sözleşmelerinin fiyatı 0,005 USDT’nin altına düşerse, Binance sözleşmeleri listeden çıkarmaya devam edecektir. Listeden çıkarma süresi de dahil olmak üzere daha fazla bilgi yakında paylaşılacak. BUSD marjlı LUNA vadeli işlem sözleşmeleri teminat olarak BUSD kullanılacak. Kullanıcılar ek olarak 1-8x kaldıraç oranı arasından seçim yapabilecek. Kullanıcılar, BUSD marjlı ve USDT marjlı LUNA vadeli işlem sözleşmeleri için teminat olarak BUSD ve/veya USDT’yi birbirinin yerine kullanabilecek”

Binance Bu Üç İşlem Çiftini Delist Ediyor

Binance, LUNA kaldıraç oranlarının güncellemesinin yanı sıra aynı zaman da 18 Mayıs 2022 TSİ 6.00 itibarıyla çeşitli işlem çiftlerinin ticaretini durduracağını kamuoyuna duyurdu.

Delist edilecek diğer pariteler şu şekilde:

  • BNB (BNB) / Rupiah Token (IDRT)
  • FIO Protocol (FIO) / BNB (BNB)
  • DFI.money (YFII) / BNB (BNB)

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala