bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

DCG Başkanı ve Genesis’in Sahibi Barry Silbert Kimdir?

dgc baskani ve genesisin sahibi barry silbert kimdir

Digital Currency Group’un başkanı olan Barry Silbert, kripto ticaret firması Genesis’in iflas başvurusu sonrasında yeniden gündeme geldi. Peki Barry Silbert kimdir?

Digital Currency Group’un Kurucusu Barry Silbert Kimdir?

Maryland’de büyüyen Barry Silbert, lider kripto para birimi Bitcoin’i erken benimseyen isimlerin başında geliyor. Silbert 2017 yılında yaptığı açıklamada, 2012 yılında 175.000 dolar değerinde kripto para birimi satın aldığını ve bu satın alımında yaklaşık 11 dolar ödediğini belirtti.

Silbert 2015 yılında New York’ta Digital Currency Group’u kurdu ve firmayı daha sonra Connecticut’a taşıma kararı aldı. Kripto para birimleri değer kazanmaya başlarken, Digital Currency Group, Bain Capital, New York Life Insurance Company, MasterCard ve Kanada Bankası CIBC’nin risk sermayesi bölümlerinden yatırım aldı.

dgc baskani ve genesisin sahibi barry silbert kimdir 2

Diğer kripto şirketlerinin yöneticilerinin aksine Barry Silbert, ekranlardan ve sosyal medya platformlarından uzak durdu ve düşük bir profil olarak takılmayı tercih etti. Silbert, kripto para birimlerinin ortaya çıkmasından önce finansal ticaret dünyasının önemli şirketlerinde çalışma sağladı.

Silbert 2004 yılında şirketler tarafından gerçekleştirilen özel anlaşmaların bir parçası olarak ihraç edilen kısıtlı menkul kıymetler için bir ticaret platformu olan Restricted Stock Partners şirketinin kurucusu oldu. Şirket geçen süre zarfında büyüdü ve 2008 yılında yeniden markalaşma sürecine girerek adını SecondMarket olarak güncelledi.

Digital Currency Group kurucusu olan Silbert, Genesis ve kripto haber ve etkinlik sitesi CoinDesk’ten, büyük bir varlık yöneticisi olan New York merkezli Grayscale’e kadar pek çok şirketin sahibi konumunda. Kısa bir süre önce açıklama yapan Silbert, 35’in üzerinde 200’den fazla şirketten oluşan müthiş bir portföye sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala