bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Currick.cc Nedir?

scam allert

Bu yazımızda tartışmalı kripto para borsası Currick Exchange’i inceleyeceğiz. Google aramalarındaki manipülatif sonuçlara ve Instagram’daki sahte hesaplara baktığımızda Currick Exchange’in dolandırıcılık odaklı bir borsa olduğunu söyleyebiliriz.

Yahoo Finance’te yer alan bir basın bültenine göre Currick Exchange, ABD’nin Colorado eyaletinde kayıtlı ve Bitcoin evanjelistlerinden oluşan bir grup teknoloji uzmanı tarafından kuruldu. Basın bülteninin Currick Global Investment LTD’den Thomas Lin tarafından paylaşıldığı görülüyor.

Ekran Resmi 2023 03 29 13.58.22

Ana akımda Currick.cc borsasına dair bilgiler oldukça sınırlı ve platformun web sitesine şu anda erişim sorunları yaşanıyor. Kripto para topluluğunda Currick.cc platformuna yönelik şikayetlerin sayısında da artış yaşanıyor. Bunlar arasında ŞikayetvarCom ve Ekşi Sözlük gibi forumlarda birçok kullanıcının fonlarına ulaşamadığına dair şikayetler dikkat çekiyor.

Currick.cc’nin web sitesine girmeye çalıştığımızda bizi böyle bir ekran karşılıyor:

Ekran Resmi 2023 03 29 14.13.45

Çeşitli forumlarda, astronomik oranlarda getiri fırsatı sunan Curick.cc’nin saldırıya uğradığı ve bu nedenle faaliyetlerini durdurduğuna dair yorumlar mevcut.

Currick Exchange Dolandırıcılık mı?

Scam Detector ve ScamDocs gibi derecelendirme platformlarına baktığımızda Currick Exchange’in dolandırıcılık odaklı bir borsa olarak sınıflandırıldığı göze çarpıyor. Currick Exchange her iki platformda da düşük güvenilirlik puanına sahip. Scam Detector adlı web sitesinde 100 üzerinden 0.9 güvenilirlik puanına sahip olan Currick.cc platformuna dair değerlendirmelere gelin yakından bakalım:

Ekran Resmi 2023 03 29 14.34.24

Currick.cc alan adının kaydının 11 Haziran 2022 tarihinde 6 yıllığına kaydedildiği göze çarpıyor. Bu da Currick.cc’nin 1 yıldan daha kısa bir süre önce kurulduğu anlamına geliyor.

ABD’nin Colorado eyaletinde kurulan Currick.cc’nin domain kaydının Birleşik Krallık’tan gerçekleştirilmesi de platform adına bir başka uyarı işareti. Öte yandan Ekşisözlük ve Şikayetvar gibi forum sitelerinde şikayetlerin sayısındaki artış da Currick.cc’nin sorunlu bir platform olduğunu destekliyor.

Editörün Notu:

Currick Exchange, “Bedava peynir sadece fare kapanında olur.” deyiminin gerçekliğini bir kez daha kanıtlıyor. Son olarak okuyucularımıza bir hatırlatmada bulunalım: Unutmayın bir teklif  gerçek olamayacak kadar iyiyse; genelde gerçek değildir ve dolandırıcılıktır. Bunun örneklerini geçmişte OneCoin, Thodex, Turcoin gibi birçok örnekte net bir şekilde gördük…

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala