bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 3.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.20 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 601.40 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 149.10 4.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531647 3.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476847 4.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152154 4.73%

CTXC Coin Nedir? Cortex (CTXC) Nasıl Çalışır?

Cortex CXTC nedir

Bu yazımızda CTXC coin nedir, kripto para birimi Cortex (CTXC) nedir, CTXC coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. CTXC coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…


Cortex (CTXC) Coin Nedir?

Cortex (CTXC) blockchain teknolojisinden faydalanan merkezsiz ve bağımsız bir platform şeklinde tanımlanabilir. Blockchain teknolojisini yapay zeka (AI) ile buluşturmayı hedefleyen bu proje otonom bir sistem meydana getiriyor. Kendi kendisini yöneten ve merkezsiz bir ekosistem kullanıcılara sayısız olanak sunabilecek bir potansiyel anlamına geliyor. Ekibin web sayfasında yer alan bilgilere göre Cortex, dünyada yapay zekayı ve bu teknolojiyle geliştirilen uygulamaları destekleyen ilk merkezsiz bilgisayar sistemi olma özelliğini taşıyor. Elbette ki Cortex bu hizmetlerini blockchain teknolojisi aracılığıyla bu teknoloji üzerinde gerçekleştiriyor.


Cortex (CTXC) açık kaynak kodlu, eşten eşe ve merkezsiz bir blockchain platformu olarak ifade edilebilir. Bu platformun özellikler arasından yapay zeka teknolojisiyle ilgili olanlar öne çıkıyor. Cortex platformu yapay zeka modellerinin dağıtımlı defterler üzerinde çalıştırılıp yüklenmesine olanak veriyor. Bu imkanın kripto para alanında benzerine pek rastlanılmayacak bir sonucu meydana getirdiğini söyleyebiliriz. Cortex’in kripto para piyasasına yapay zeka ile ilgili olarak sağladığı imkanı biraz daha yakından incelemekte fayda var. Cortex ekibi, açık kaynaklı bir yapay zeka platformunu tüm kullanıcı ve geliştiricilerin hizmetine sunuyor. Bu platform sayesinde kullanıcıların yapay zekaya yönelik uygulamalar geliştirebilmeleri mümkün hale geliyor. Başka bir deyişle yapay zekayı benimseyen uygulamalar, akıllı sözleşmeleri bu platform sayesinde kolaylıkla entegre kendi ekosistemine edebiliyor. Böylece yapay zeka teknolojisinin desteklendiği merkezsiz uygulamaların blockchain ağlarında geliştirilebilmesi mümkün hale getiriliyor.

CTXC

Cortex (CTXC) ne zaman çıktı?

Cortex (CTXC) platformunun tarihi 2018 yılına dek uzanıyor. 2018 yılının ikinci çeyreğinde işlem görmeye başlayan kripto para uzun süren detaylı çalışmaların ardından meydana getirildi. Yapay zeka (artificial intelligence) teknolojisini ve kullanıcıları yeniliklerle buluşturan blockchain teknolojisini bir araya getirmeyi hedefleyen Cortex, görünüşe bakılırsa çığır açan bir yaklaşıma sahip. Ekibin ifade ettiğine göre Cortex bu alanda faaliyet gösteren ilk kripto para girişimi olma özelliği taşıyor. Ziqi Chen isimli bir geliştirici tarafından kurulan Cortex kısa zamanda büyük bir mesafe kat etmesini başardı ve kripto para piyasalarında bugünkü sahip olduğu yere erişti. Chen’in yapay zeka ve blockchain teknolojileri konusunda detaylı ve ses getiren çalışmalarının bulunduğunu görüyoruz. Özellikle makine öğrenmesi üzerinde derinlemesine çalışmalarda bulunan Chen tecrübelerini yine deneyimli bir ekiple Cortex platformuna aktardı. Projenin CEO’luk görevini Chen üstleniyor. Cortex’in CTO’su ise yani teknolojiden sorumlu yöneticisi ise Weiyang Wang olarak biliniyor. Bu ismin de tıplı Chen gibi ilgili sektörlerde büyük başarılara imza atan yetkin bir geliştirici olduğu belirtiliyor. Wang risk yönetimi, istatistik gibi alanlarda da hizmetlerde bulunmuş ve kripto para alanında çalışmalar düzenleyip derin öğrenme ile ilgili araştırmalarda yer almış.

Cortex (CTXC) Fiyatı Nedir?

Cortex platformunun kripto parası CTXC coin’e yönelik güncel fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Cortex ekibi tarafından platformun web sayfasında yayımlanan tanıtıcı evraklara göre bu kripto para toplamda piyasa 300 milyon kadar arz edilecek. Bu miktarın şimdiye dek yaklaşık %62’si dolaşıma kazandırılmış. Bu oranın ise 185 milyon civarında CTXC coin’e karşılık geldiği söylenebilir. Yapay zeka alanının gelecek vadeden, makine öğrenmesini de kapsayan bir teknoloji olduğu biliniyor. Bu teknolojiyi blockchain gibi geleceğin finansal sisteminde yer almayı hedefleyen bir sistemle buluşturmak dahiyane bir fikir şeklinde yorumlanabilir. Cortex platformu yol haritasını takip ettikçe ve çalışmalarına disiplin ve ciddiyetle devam ettikçe gelecekte kendisine çok sayıda kullanıcı bulabilecek bir potansiyeli elinde bulunduruyor. Ancak sürprizlerle dolu kripto para piyasasında nice gelecek vadeden proje dakikalar içerisinde tuz buz oldu. Bu gerçeği akıllardan çıkarmamak ve yapılacak yatırımları buna göre ayarlamak gerekiyor.

Cortex

Cortex Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CTXC Coin 10,78 TL TL’den işlem görüyor. CTXC Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -4.69% değişim gösterdi. CTXC Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 6,246,253 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 72,932,261 dolar seviyesinde.

Cortex (CTXC) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CTXC Coin $ 0.331106 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle CTXC Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu yaklaşık 2,35 dolarla kaydetti. Bununla birlikte CTXC coin yılın en düşük seviyesini ise 0,067 dolarla belirledi.

Cortex nedir

Cortex (CTXC) Nasıl Çalışmaktadır?

Cortex (CTXC) ekibi yapay zeka (AI) teknolojisine yönelik etkili bir platform geliştirmeyi hedeflemiş. Buna göre büyük bir ekosistem meydana getirilmiş ve burada çok sayıda AI ürünü yer alıyor. Bu ürünler platformun kullanıcılara sunduğu hizmetleri mümkün hale getiriyor. Örneğin Cortex sanal makinesi blok zincileri üzerinde yapay zeka destekli uygulamalar geliştirilmesi için kullanılıyor. Öte yandan AI tahmin motoru – Synapse adlı ürün ise kullanıcılarına yapay zeka merkezli tahmin hizmetleri sunuyor. AI akıllı sözleşmeleri ve AI merkezsiz uygulamalarını da bu noktada unutmamak gerekiyor. Açık kaynak kodlu Cortex blockchain’i geliştiriciler için de fırsatlar sunuyor. İlgilenenler detayları GitHub platformundan ulaşabilir.

Cortex (CTXC) Nasıl Satın Alınır?

Cortex projesinin kripto parası CTXC coin çok sayıda borsa platformu üzerinden temin edilebilir. Bu platformlara örnek olarak başta Binance olmak üzere Huobi Global, Okex ya da Coinex gibi borsalar gösterilebilir. Kullanıcılar diledikleri borsa üzerinden kripto paraları aracılığıyla CTXC coin sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala