bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,261.22 3.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.01 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.65 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 145.87 6.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525988 3.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47306 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150481 7.66%

Cryptopia Nedir?

cryptopia 1

Cryptopia, kullanıcılarına çeşitli kripto para işlemleri sunan bir platform olarak biliniyordu. Yalnızca bir borsa olmaktan fazlasını başarmak isteyen Cryptopia ekosisteme katkıda bulanacak hizmetleri kullanıcılarıyla buluşturmayı hedefledi. Geçmişte yaşadığı talihsiz siber saldırı neticesinde hesapları boşaltılan borsa kripto para kullanıcıları tarafından bu şekilde de hatırlanıyor. Son gelişmelerin ardından platformun tasfiyesine karar verildi. Bu doğrultudaki işlemlerse halen sürüyor.

Cryptopia nedir

Kripto para piyasası her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına hitap eden yenilikçi projelerin birbiri ardına ekosisteme dahil olduğuna sevinerek şahit oluyoruz. Yeni projeler demek blockchain teknolojisi kullanılarak üretilmiş yeni kripto paralar demek. Bu kripto paralar oldukça büyük bir finans ağını meydana getiriyor. DeFi yani merkezsiz finans olarak da adlandırılan bu alanın gittikçe büyüdüğünü görüyoruz. Elbette bu büyüme birçok ihtiyacı ve talebi de beraberinde getiriyor. Kullanıcıların bu ihtiyacına yanıt vermek adına geliştiricilerin ve girişimcilerin yeni projeler ve platformlarla oyuna dahil olduğunu söyleyebiliriz. İşte bu noktada kripto para borsalarının da ekosistemde oldukça önemli bir yerinin bulunduğunu söylememiz gerekiyor. Cryptopia da bu ihtiyacın ve gerçeğin farkına vararak kullanıcılarına kaliteli kripto para alım satım işlemleri sağlamak adına faaliyetlerine başlamıştı.

Hangi Kripto Para Borsası?

Kullanıcılar kripto para piyasasının istikrarlı büyümesini göz ardı edemiyor. Yatırımcılarına çok sayıda avantaj sağlayan bu cazibeli piyasa her gün yeni kullanıcıları bünyesine dahil ediyor. İşte kullanıcıların piyasaya dahil oluşu doğrudan kripto para borsalarıyla ilişkilendirilebilir. Daha önce hiçbir kripto para yatırımı yapmamış kişiler ilk işlemlerini bu borsalar aracılığıyla yapıyor. Bu bağlamda borsa platformlarının kullanıcılarına kolay erişilebilen ve mağduriyet doğurmayacak olanaklar sunması hem ekosistemin gelişimi hem de kullanıcının rahat işlem yapabilmesi adına büyük önem arz ediyor.

Piyasada faaliyetlerini sürdüren onca kripto para borsası arasından seçim yapmak, piyasaya ilk defa dahil olacak bir kullanıcı için bir hayli zor olabilir. Bu noktada hangi kripto para borsası sorusunu yanıtlamak için belirli niteliklerin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kullanıcıların bir borsa platformuna yönelik ilk olarak bakmaları gereken özelliğin güvenlik ile ilgili olduğu söylenebilir. Müşterilerinin fonlarını saklayabilmek her borsanın yapmakla yükümlü olduğu bir ödev. Geçmişte yaşadığı bir talihsizliği göz ardı edersek Cryptopia’nın da son cümlede bahsettiğimiz gerçeğin farkında olduğunu söyleyebiliriz. İçeriğin hazırlandığı anda borsa platformu işlemlere kapalı olan Cryptopia bazı hizmetlerini halen sürdürüyor.

Cryptopia Ne Zaman Çıktı?

Cryptopia kripto para borsası ilk olarak faaliyetlerine 2014 yılında başladı. Yeni Zelanda merkezli bir banka hesabı üzerinden kullanıcılarına hizmetler sunmaya başlayan borsa hatrı sayılır bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı. Cryptopia kripto para borsasını başlatan isimler ise şu şekilde ifade ediliyor: Adam Clark ve Rob Dawson. Kullanıcıların hızlı ve güvenli kripto para işlemi gerçekleştirme ihtiyacını göz önünde bulunduran bu ikili çalışmalarına hız verdi ve bu platformu hayata geçirdi. Kripto severlere yıllarca hizmet etmeyi sürdüren Cryptopia platformu tarihinde ne yazık ki büyük bir talihsizlik yaşamıştı. Borsa platformuna düzenlenen siber nitelikli bir saldırı sonrasında kullanıcılara ait 24 milyon dolar değerinde fon kötü amaçlı kişilerin eline geçti. 2019 yılının mayıs ayında gerçekleşen bu üzücü olay çok sayıda borsa müşterisini mağdur etmişti. Borsaların bu gibi durumların gerçekleşebileceğini öngörerek çeşitli tedbirler aldığını görüyoruz. Bu tedbirler kapsamında kullanıcıların kayıp fonlarının geri ödenmesi işlemlerine halen devam edildiği biliniyor. En azından oluşan zararların bir nebze dahi olsa tazmin edilebilmesi Cryptopia ekibinin gerçekleştirmeyi istediği bir sonuç. Cryptopia borsasının “hack’lenmesi” Yeni Zelenda polisinin de dikkatini çekmişti. Polis halen süren soruşturma kapsamında borsanın sahiplerini ve ilgili kişileri inceleme altına almıştı. Sonuç olarak borsa tasfiye edildi ve sürece yönelik resmi işlemler halen devam ederken kullanıcılar da kayıplarını tazmin etmeye çalışıyor.

cryptopia nedir 1

Bu saldırının üzerine Cryptopia ekibi platformunu durdurdu. Borsasında kripto para alım satımlarını durduran ekip yine de bazı hizmetleri sağlamaya devam ediyor. Yazının devamında bu servislere değineceğiz. Platformun bakım sürecinin ardından alım satım işlemlerine de devam edeceği bildiriliyor.

Cryptopia Nasıl Çalışmaktadır?

Eğer yeni bir kripto para borsası arıyorsanız Cryptopia da değerlendirmeyi düşünebileceğiniz seçenekler arasında yer alacaktır. Yeni Zelenda merkezli borsa platformu, müşterilerinin çok sayıda kripto parayı yalnızca bir tıkla ve hızlı bir şekilde alıp satabilmesini mümkün hale getiriyor. Elbette kullanıcılar kripto para alım satım işlemi yaparken gereken tedbirleri alacak ve çalışmalarına o şekilde devam edecek. Aksi halde dünyanın en güvenli ve en sağlam platformunu kullanıyor dahi olsanız yine de fonlarınızın risk altında olacağını ifade etmek gerekiyor. Mağduriyetlerin yaşanması için işlemlerinizi özenle ve dikkatli bir araştırmayla gerçekleştiriniz. Cryptopia borsası, bu içeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre halen platformunda alım satım işlemlerine olanak sunmuyor. Ancak platformun bu süreçten güçlü çıkacağına inanan bir grup kullanıcının satın alma listesine uzun zaman önce dahil olduğu belirtiliyor.

Cryptopia

Cryptopia borsa platformunda çok sayıda altcoin’e destek veriliyor. Kullanıcılar platform yeniden işlemlerine başladığında bu kripto paraları alıp satabilecek. Cryptopia tarafından listelenen kripto paraların sayısının 500’e ulaştığını söyleyebiliriz. Bu bir borsa platformu için oldukça iyi bir emtia adedine karşılık geliyor. Kullanıcılar Cryptopia platformu işlemlerine başladığında borsaya dahil olmak isterlerse bunu kripto paralarını belirlenen cüzdanlara yollamak yoluyla ya da Yeni Zelenda merkezli banka hesabına itibari para yollayarak yapabilirler. Cryptopia’nın işlemlerine ne zaman başlayacağı ise net değil. Kripto para kullanıcılarının geçmişinde böylesine büyük bir hüsran bulunan bu borsaya karşı duydukları inancın halen sona ermediğini görmekse açıkçası şaşırtıcı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala