bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,828.91 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,241.19 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 612.08 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 159.63 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553356 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507186 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162367 0.66%

Crypto.com (CRO) Nedir? Nasıl Çalışır?

Crypto.com CRO nedir

Crypto.com (CRO) merkezsiz, açık kaynak kodlu ve kullanıcılarına pratik ödeme imkanları sunan bir kripto para projesidir. Bu proje kapsamında kullanıcılara hizmet etmesi için büyük bir ekosistem meydana getirildi. Crypto.com Chain olarak adlandırılan platformda kullanıla kripto paranın ismi ise CRO olarak geçiyor. Crypto.com adında bir finansal hizmetler şirketi tarafından geliştirilen CRO, müşterilerine avantajlı ödeme gerçekleştirme imkanları sunuyor. Bu içerik boyunca Crypto.com platformundan, projenin tarihinden, sunduğu olanaklardan ve CRO token’lere yönelik birtakım teknik verilerden bahsediyor olacağız.

Crypto.com Chain ekosistemi Crypto.com şirketi tarafından sunulan ürünlerden yalnızca bir tanesi olarak biliniyor. Bu şirket mevcut finansal sistemi yerinden oynatacak ve kullanıcıları daha iyi finansal hizmet olanaklarıyla buluşturacak bir ekosistem meydana getirmek için mücadele ediyor. Bu olanakları sağlamanın tek yolu Crypto.com’a göre kripto paralardan geçiyor. Kripto paralar yola ilk çıktıkları andan itibaren mevcut sistemi derinden etkileyici bir etkiye sahip oldu. Aracıları etkisiz hale getiren Bitcoin (BTC) öncülüğündeki bu piyasa kullanıcılarına ucuz, hızlı ve güvenli para transferi işlemi sağlayabiliyor. Bu imkanın arka planında ise hiç şüphesiz blockchain teknolojisi yatıyor. Bu yenilikçi teknolojinin getirdiği güçlü özellikler sayesinde Crypto.com dünyanın her tarafındaki müşterilerine kaliteli finansal hizmetler sunabilecek. Bu ekosistem dahilinde sunulan finansal olanakları gelin birlikte inceleyelim.

CRO nedir

Crypto.com (CRO) ne zaman çıktı?

Crypto.com Coin (CRO) projesi, Crypto.com adlı bir şirket tarafından hayata geçirildi. Şirketin temel amaçlarından birisi de “herkesin cüzdanına kripto para koymak” olarak ifade ediliyor. Şirketin 2016 yılında ilk faaliyetlerine başladığını biliyoruz. Orijinal ismi ise Monaco Technologies olarak geçiyordu. Zaten CRO’nun ismi piyasada ilk olarak Monaco coin (MCO) şeklinde biliniyordu. Şirketin daha sonra yeniden markalaşmaya gitmesiyle MCO coin’ler arka plana itilerek CRO ön plana çıkarıldı. Kris Marszalek, Rafael Melo, Gary Or ve Bobby Bao şirketin kurucu kadrosunu oluşturuyor. Bu isimlerin her birinin blockchain ve finans alanlarında ayrı ayrı büyük tecrübeleri bulunuyor. Ekip tecrübelerinin kripto para alanına aktarmayı ve böylece çok sayıda kullanıcıyı iyi finansal hizmet olanaklarıyla buluşturmayı hedefliyor. Crypto.com ekibinin proje ile ilgili alınan kararlarda yardımcı olması adına bir de danışma kurulu bulunuyor. Bu kuruldaki danışmanlar da yine sektörde bilinen ve engin tecrübelere sahip olan isimlerden seçilmiş. Şirketin geçmişine ve yapısına yönelik detaylı verileri Crypto.com’un kendi web sayfası üzerinden bulabilirsiniz.

Crypto.com (CRO) Fiyatı Nedir?

Crypto.com Chain ekosisteminde gerçekleştirilen her bir işlem için kullanılan CRO token’lerin fiyatına yönelik en güncel veriler aşağıdaki başlıklarda yer alıyor. Crypto.com ekibi CRO token’lerin tanıtıcı evraklarında bu kripto paradan toplamda 30 milyar civarında piyasaya arz edileceğini kesin bir sayıyla bildirmiş. Bu miktarın şimdiye dek yaklaşık 25 milyar dolaşıma dahil edilmiş. Bu miktar toplam arz edilecek miktarın yaklaşık %83’üne karşılık geliyor.

cro nedir

Crypto.com Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CRO token 4,28 TL TL’den işlem görüyor. CRO token fiyatı son 24 saat içerisinde 2.03% değişim gösterdi. CRO token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 11,190,707 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 3,506,925,005 dolar seviyesinde.

Crypto.com Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CRO token dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle CRO token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu yaklaşık 0,25 dolarla kaydetti. Bununla birlikte CRO token yılın en düşük seviyesini ise 0,055 dolarla belirledi.

Crypto.com (CRO) Nasıl Çalışmaktadır?

Crypto.com Chain ekosistemi müşterilerine sağladığı çok sayıda finansal ürünle çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Projenin sitesinde belirtilen verilere göre platformun ulaştığı kullanıcı sayısı yaklaşık 10 milyon civarında. Bu oldukça ciddi bir kullanıcı kitlesine karşılık geliyor. Crypto.com Chain kendi başına bir blockchain ağıdır ve iki farklı node türünün koordine edilmesiyle işlev gösterir. Bu node’lar konsey node’ları ve topluluk node’ları olarak ifade ediliyor. Ekosistemde bulunan katılımcılar ise müşteriler, alım satım yapan kullanıcılar ve platforma yatırım yapanlar olarak belirtiliyor. CRO token’ler ise bu ekosistemde gerçekleşebilecek hemen her işlemde kullanılan kripto para birimi.

crypto.com nedir

Her cüzdana kripto para girmesini hedefleyen Crypto.com, meydana getirdiği ekosistemde sunduğu ürünlerle bunu başarabilecek potansiyele sahip diyebiliriz. Şirketin sunduğu ürünler arasında kripto paralara dayandırılmış kredi kartı hizmeti de yer alıyor. Farklı niteliklerdeki Crypto.com kartlarını kullanarak bu kartlarla dilediğiniz her yerde ödeme yapabilmeniz mümkün. Yapılan ödemeler CRO türünden tahsil ediliyor ve belirli periyotlarla kullanıcılarına kazanç elde ettiriyor. Şirket harcarken kazanmanız fikri üzerine bir sistem meydana getirmiş. Geleceğin finansal sisteminde bulunmayı hedefleyen Crypto.com (CRO) projesi yoluna emin adımlarla devam ediyor diyebiliriz. Elbette ki sürprizlerle dolu kripto para piyasasında gelecekte bizi nelerin beklediğini tam anlamıyla tahmin etmek mümkün değil.

Crypto.com Coin (CRO) Nasıl Satın Alınır?

Crypto.com (CRO) platformunun kripto parası CRO token’ler çok sayıda borsa platformu üzerinden temin edilebilir. Tüm dünyadan çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başarmış bu proje listelendiği borsalarla da dikkat çekiyor. CRO alım satımına izin olanak verilen platformlar arasında Huobi Global, KuCoin, Bithumb, Bittrex, FTX ya da OKex gibi isimler yer alıyor. Bittrex borsa platformunda CRO’lar için ETH, USD, EUR ve BTC ile işlem çifti oluşturulmuş. Buna göre Bittrex borsası üzerinden bu para birimleriyle CRO satın alabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala