bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,971.87 2.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.88 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 590.42 3.87%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 5.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517407 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455577 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145377 3.75%

Crypto Bot (Kripto Bot) Nedir?

cryptobot nedir

Cypto bot (kriptobot), yatırımcı adına varlıkların alım satım işlemlerini otomatik olarak gerçekleştiren yazılımlara verilen addır.

Crypto Bot (Kripto Bot) Nedir?

Kripto para birimleri, fiyatların dakikalar içinde dikat çekici bir şekilde değişkenlik gösterdiği dijital varlıklardır. Dünyanın dört bir yanından katılımcılar, günün her saatinde kripto para birimi ticareti gerçekleştirmektedir. Her an erişilebilir olması, kripto para birimlerindeki fiyat dalgalanmalarına sebep olmaktadır. Bu sebeple, yatırımcıların kripto para birimlerindeki fiyatları anlık olarak takip etmesi ve önemli kararlar alması zorlaşmaktadır.

Cypto botlar tam olarak burada devreye girmektedir. Crypto bot kripto para borsalarında alım satım işlemlerini otomatikleştiren bir yapay zeka olarak tanımlanmaktadır. Belirtilen miktar karşılığında alım satım yapan bir programdır.

Yatırımcıların işlerini kolaylaştıran Cypto botlar (kripto bot) alım satım işlemlerinin otomatik olarak gerçekleşmesini sağlar. Crypto botların yapacağı işlemler, yatırımcılar tarafından önceden belirlenmektedir. Yatırımcıların en iyi karı elde edebilmesi için, bazı durumlarda kripto para birimi borsalarını 24 saat izlemesi gerekebilir. Bunun sebebi, her dakika değişebilen fiyat dalgalanmalarıdır. Ancak her yatırımcı, bu açıdan gerektiği kadar vakit ayıramayabilir.

Bu durumda yatırımcılar adına işlemleri yapan ve yürüten Crypto botlar kullanılmaktadır. Crypto botlar, sanal robotlar olarak da tanımlanmaktadır. Yatırımcının önceden belirlediği şekilde, işlemleri doğru zamanda ve doğru hamle ile otomatik olarak gerçekleştirir.

Crypto Bot Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Stratejileri belirlenmiş Crypto bot ile gerçekleştirilen işlemler her zaman için en karlı seviyede işlem gerçekleştirmek anlamına gelmemektedir. Crypto botların yapacağı işlemler, yatırımcılar tarafından önceden belirlenmektedir. Sürekli değişen piyasa koşullarında, bazı durumlarda stratejilerin değişmesi gerekebilmektedir. Belli piyasa koşullarına göre ayarlanan crypto botlar, mevcut koşulların değişmesi durumunda insan müdahalesine ihtiyaç duyabilir. Crypto botların tekrar ayarlanması gerekebilir. Crypto bot stratejilerini belirleyen yatırımcılar, piyasayı iyi tahlil etmelidir.

kriptobot nedir

Kripto Bot Türleri Ve Avantajları

Geleneksel piyasaların aksine, kripto para piyasaları 7/24 alım satım işlemlerine devam etmektedir. Dünyanın dört bir yanından katılımcıların dahil olduğu ekosistemde, yatırımcıların kar elde etmek için piyasayı sürekli takip etmesi imkansızdır. Piyasanın uzun süre gözetilememesi sebebi ile, uyku anında bile kar ya da zarar etme ihtimali bulunmaktadır. Bu sebeple, kripto para alım satım botları kullanılmaktadır.

Alım satım botlarının yatırımcılara birçok faydası bulunmaktadır. Yatırımcılar, stratejilerini önceden belirledikleri botlar ile, piyasada alım satım işlemlerini sürekli takip etmeden gerçekleştirebildikleri için zamandan tasarruf edebilirler. Otomatik olarak işlemleri gerçekleştiren botlar, her zaman çevrimiçidir ve piyasayı 7/24 takip ederler. Bu sebeple, yeni alım satım fırsatları bulmaya olanak tanımaktadır.

Alım satım botlarının en önemli avantajlarından biri de, gün içinde gerçekleşen fiyat dalgalanmalarından etkilenen yatırımcıların duygusal işlem yapmalarını önlemesidir. Botlar sayesinde, stres ve ani kararlar gibi etmenlerden yatırımlar etkilenmemiş olur.

Yatırımcılar adına işlem yapan farklı türde birçok kripto para birimi botu vardır. En popüler türlerden biri, alım satım stratejisine uygun olacak şekilde kodlanmış olan Arbitraj botudur. Arbitraj botları, dalgalanmalardan yararlanmak için borsalardaki fiyatları inceleyen ve işlem yapan araçlardır.

Diğer bot türleri, ticaret stratejilerini test etmek için tarihsel fiyat verilerini kullanır. Fiyat veya ticaret hacmi gibi belirli sinyallerde işlem yapmak için programlanmıştır. Kripto para ticaret botları, yatırımcı için kripto para borsalarındaki verilere erişerek çalışır. Her kullanıcı, bota API genel ve özel anahtarını vererek hesaplarına erişim sağlayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala