bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,760.08 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,944.92 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 575.40 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 149.57 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506467 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442828 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151922 0.25%

Cropto Token’larla 7/24 tarım ürünlerine yatırım yapılabilecek

tokenlar

Türkiye’nin ve Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgenin ilk tarımsal varlığa dayalı token’ları olan Cropto Tarım Token ürün ailesi bir lansman programıyla tanıtıldı. 

CROPTO Kurucu Ortak ve CEO’su Demir AKSOY, “yaklaşık 2020 yılından itibaren blokzincir teknolojisi ve token ekonomisi üzerine yaptığımız çalışmaları CROPTO markası ile gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz” dedi. 

Lansman programının açılışında konuşan Cropto CEO’su Demir AKSOY, Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolcuğunda tarım sektörü ve bilgi teknolojileri sektörünün birlikte çok önemli bir rolü olduğunu gördüklerini söyledi. Demir Aksoy, sektör temsilcileri, akademisyenler ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen lansman konuşmasında, tarım finansal teknoloji projeleri ile bu topraklarda yetişen tarım ürünlerinin gerçek layık olduğu finansal değere ulaşmasının önünün açıldığını söyledi.

Cropto Tarım Token’ları ülke, bölge ve dünya tarım sektörü ve ekonomisine kazandırmak, bu konuda Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgede ilk olmak gururunu yaşadıklarını dile getiren Demir Aksoy şöyle konuştu:

“Cropto Tarım Token’ları, gücünü her şeyden önce güvenli, güvenilir ve denetlenen depolarda saklanan fiziksel Tarım ürünlerinden almaktadır. Cropto Tarım Token’ları dijital olarak Blokzincir teknolojisi ile oluşturulmadan önce token’lara karşılık gelen tarımsal ürünün fiziksel olarak tedariğini sağlamaktayız. Akabinde, belli kalite şartlarını taşıyan depolarda muhafaza edilen her bir 1 kg tarımsal ürüne karşılık 1 adet token oluşturularak CROPTO Tarım Token’larının yaratım süreci gerçekleşmektedir. Cropto Tarım Token’larının fiyatları ise tedarik ettiğimiz tarımsal ürünlerin fiyatları ile ilişkili oluşmaktadır ve piyasa fiyatları ile Token fiyatları şekillenmektedir. Tüm dünyada en fazla tarımı yapılan buğday, arpa ve mısır ürünlerine karşılık Cropto Buğday Token, Cropto Arpa Token ve Cropto Mısır Token’larımız, Tarımsal ürünlere yatırım yapmanın benzersiz ve güvenilir bir yolunu sunmaktadır.  Aynı zamanda bu 3 ana ürüne ilaveten fındık, pirinç, çavdar, yulaf, zeytin, pamuk, soya fasulyesi gibi 17 adet tarımsal ürüne karşılık oluşturulan Cropto Token’larımız ile başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyadaki herhangi bir insanı 7/24 tarım ürünlerine yatırım yapabilme kabiliyetine ulaştırmaktayız.”

Tarım ürünlerine yatırım kolaylaştı

Cropto’nun, para kavramının oluşmadığı eski çağlarda olduğu gibi yine tarımsal ürünleri insanlar arasında bir takas aracı haline getirdiğini ifade eden Demir Aksoy, şunları söyledi:

“Cropto, aynı zamanda fiziksel olarak depolarda muhafaza edilen atıl durumdaki tarımsal ürünleri tokenize ederek bir nevi likidite ederek ekonomiye kazandırmaktadır. Başta buğday, arpa, mısır ve fındık olmak üzere tarım ürünlerine yatırım yapmak için Cropto yeter diyoruz ve ülkemizin ve dünyanın herhangi bir bölgesindeki herhangi bir insanın herhangi bir zaman diliminde istediği miktarda tarım ürünlerini satın alabileceği bir ortam sunmaktayız. Cropto, yatırımcılar için güvenilir stabilcoin’lerin (Tether, USDC gibi) sunduğu yatırımda güvenli bir liman olma özelliği yanında tarım emtia fiyatlarının artışı oranında kazanım imkanı sunmaktadır.”

CROPTO adı, üründen geliyor

İngilizce CROP (mahsül, ürün) ve TOKEN kelimelerinin birleşiminden oluşan tescilli marka adı CROPTO’nun, tarımsal ürünlere güvenilir bir şekilde yatırım yapmanın sağlamlığı yanında kripto (Crypto) yatırım dünyasına güveni ve sağlamlığı getirdiğini kaydeden Demir Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Cropto Token’larımızın fiziksel varlığa dayalı özelliğini çok titiz bir şekilde sağlamak ve korumak bizim için hayatidir. Firma olarak depoladığımız belli kalitedeki tarımsal ürünlerin bloke edildikten sonra tokenize edilme süreci ile Cropto Token’ları oluşturulmaktadır. Bu anlamda ülkemiz ve dünyanın önemli denetim firmalarından Rezerv Kanıtı (Proof of Rezerve) denetimi almaya başlıyoruz ve web sitemizden denetim raporlarını şeffaf bir şekilde yayınlayacağız. Fiziksel dünya ile blokzincir dijital dünyasını sıkı bir şekilde bağlayan Cropto Token’larımızın güvenli yolcuğuna güzel bir niyetle başladık. Kısa sürede zengin olmak isteyenlerin, Cropto Token’larımızı kesinlikle satın almamasını önemle rica ediyoruz” diyen Cropto Kurucu Ortak ve CEO’su Demir AKSOY, Cropto Token’larının ülkemizin önemli ve güvenli merkezi kripto borsalarından biri olan Bitlo’da işlem görmeye başladığını bildirdi. Bitlo merkezi kripto borsası’nda yer alan Emtia ve Tarım sekmelerinde listelenen Cropto Token’ların, Cropto Buğday Token (Kısa Kod: CROW), Cropto Arpa Token (Kısa Kod: CROB) ve Cropto Mısır Token (Kısa Kod: CROC) olarak Bitlo’dan kolaylıkla 7/24 satın alınabilir olduğunu ve böylelikle sokaktaki vatandaşın kolaylıkla tarım ürünlerinde birikim yapmasının önünün açıldığını dile getirdi. 

https://www.bitlo.com/kripto-paralar/tarim

https://www.bitlo.com/kripto-paralar/emtia

Demir Aksoy, Cropto Tarım Token’larımız hakkında güncel bilgiye web sitemizden ve sosyal medya kanallarımızdan ulaşabilirsiniz diyerek, kendilerini takibe devam etmelerini ve tarım ve blokzincir sektörlerinin ortak paydası olan Cropto markasının değer yaratma yolculuğunun ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını ve bereket getirmesini dileyerek konuşmalarını sonlandırdı. 

İlgili Bağlantılar: https://www.cropto.io

Twitter: cropto_io 

Instagram: cropto.io

Linkedin: Cropto Agriculture Tokens

Cropto Token’in arkasında gerçek tarım ürünleri var

Lansman kapsamında moderatörlüğünü Cropto Danışma Kurulu Başkanı Cemil Şinasi TÜRÜN’ün yaptığı bir de panel düzenlendi.

“Tokenizasyon ve Varlığa Dayalı Token Kavramları, Kripto Para Regülasyonları ve Tarım Sektörüne Dönük Blokzincir Tabanlı Benzersiz ve Güvenilir Bir Yatırım Aracı, Cropto Tarım Token’ları” konu başlıklı panelin açılışında konuşan Cemil Şinasi Türün, tarım ürünlerinin, şu anda genel çoğunluk için bir yatırım aracı değilken, Cropto ile birdenbire yatırım yapılabilir araçlar arasına katılacağını söyledi. Türün, “Bitlo ve UniSwap gibi merkezi ve gayri merkezi borsa ve uygulamalarda listeleniyor olması, bu aracın demokratik ve yaygın şekilde kitlelerle buluşmasını sağlayacak. İzin gerektirmeden buğday, fındık, mısır, arpa ve daha 20 kadar tarımsal ürüne yatırım yapılabilecek. Cropto token ailesinin arkasında gerçek tarım ürünleri olduğu için gelecekte dolardan daha sağlam bir yatırım ve mutabakat aracı olabileceklerini öngörebiliyorum” dedi. 

Türün, dünyada hızla değişen dengeler ve yeni konjonktürde, tarım ürünlerinin, başta buğday olmak üzere stratejik öneminin artmasının yanı sıra, ileride para-kredi karşılığı teminat olarak kullanılabileceğini de öngördüğünü belirtti.

Moderatörlüğünü Cropto Danışma Kurulu Başkanı Cemil Şinasi TÜRÜN’ün yaptığı panele, IAOM Eurasia Başkanı ve Ulusoy Un ve Söke Un Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Eren Günhan Ulusoy, Ekonomist ve Ekonomi Gazetecisi Erkan Öz, Merkeziyetsiz Finans konularında Araştırmacı Yazar Turan Sert ve Bilecik Üniversitesi Muhasebe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümmühan Aslan konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmasında Dr. Eren Günhan Ulusoy, Cropto projesi, Tarım sektörünün gelişimi için birçok yönden çok önemli gördüğünü belirterek Cropto Tarım Token’larının fiziksel somut varlığa dayalı olma özelliği ile fiziksel ve dijital dünyayı birbirine bağladığını ve Cropto Token’larının fiziksel varlığa dayalı olması nedeniyle kendilerinin de sonuna kadar destek olmaya hazır olduklarını dile getirdi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala