bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,663.93 1.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,587.50 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 589.42 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 186.95 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62343 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651042 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.20295 10.59%

Paylaş

Cosmos DAO, Hub Güvenliği için Oy Kullanacak

Cosmos DAO Hub Güvenliği için Oy Kullanacak

Kripto para projelerinin içerisinde yer alan DAO mekanizması, o ağın token sahiblerine ağ üzerinde karar hakkı veriyor. Böylelikle projenin sahipleri, proje üzerinde söz sahibi olabiliyor. Son olarak Cosmos ağı da ağın Hub‘ında önerilen değişiklikleri onaylamak için 31 Ekim’de oy kullanacak.

Cosmos DAO Hub Güvenliği için Oy Kullanacak 1

Cosmos DAO, Hub Güvenliği için 31 Ekim’de Oy Kullanacak

Cosmos Blockchain ağı, merkeziyetsiz ve bağımsız paralel sisteme sahip bir Blockchain ağı olarak karşımıza çıkıyor. Tendermint konsensüs algoritmasını kullan Cosmos, önemli ekosistemlerden birine sahip. Bu noktada ağı güvenliği de büyük önem arz ediyor. Bu yüzden Cosmos’un geliştiricileri, ağın Hub olarak adlandırılan merkezi Blockchain için yeni bir güvenlik modeli sunmayı amaçlayan çok önemli bir teklif üzerinde 31 Ekim’de bir topluluk oylaması düzenleyecek. Yönetim oylaması 24 Ekim için planlanmıştı, ancak ertelendi.

Cosmos geliştiricileri, Eylül ayında Cosmos Hub için  zincirler arası güvenlik adı verilen bir mekanizma da dahil olmak üzere yeni işlevler öneren bir teknik inceleme belgesi yayınladı. Bu yeni mekanizma, Cosmos ekosistemindeki uygulamaya özel zincirlerin güvenlik için Hub doğrulayıcılarına güvenmesine olanak tanıyor. Bir diğer deyişle zincirler arası güvenlik, belirli Cosmos zincirlerinin Cosmos Hub’ı kullanarak kendilerini güvenceye almalarına izin vermeyi amaçlıyor.

Teknik inceleme ayrıca, Cosmos Hub’ın yerel belirteci ATOM’da, onu tüm ağda ATOM 2.0 olarak adlandırılan bir teminat varlığı haline getirmek için bir değişiklik önerdi. Bu da oylamaya sunulacak. Değişiklikler onaylanırsa, geliştiricilerine göre Cosmos Hub’ın bir altyapı hizmet platformuna geçişini işaret edecekler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala