bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,426.39 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,932.10 2.44%
bnb
BNB (BNB) $ 547.63 4.46%
solana
Solana (SOL) $ 130.02 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510158 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445524 0.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12616 4.57%

Consensus 2022’nin İlk Gününde Neler Oldu?

consensus 2022nin ilk gununde neler oldu

CoinDesk tarafından düzenlenen Consensus 2022‘de ilk gün sona erdi. 9-12 Haziran tarihleri arasında, Teksas’ta düzenlenecek olan etkinliğin ilk gününde kripto para düzenlemeleri ve stablecoin gibi önemli konular ele alındı.

Consensus 2022 1. Gün

Gün sabahın erkan saatlerinde yoga, meditasyon ve koşu gibi aktivitelerle başladı. Günün ilk konuşması ise Mantra DAO’nun kurucu ortağı Rodrigo Quan Miranda’dan geldi. Farklı otellerin konferans salondalarında düzenlenen etkinlikte Miranda, Hilton Austin’de konuştu ve merkezi olmayan Web’in nasıl yükseldiğini anlattı. İzleyiciler Miranda ile birlikte zamanda yolculuğa çıktı diyebiliriz. İnternet’in hayatımızda yaygınlaşmasından Web3’e yaşananlar 20 dakikada mercek altına alındı.

Sonrasında ise Cüzdanlar ve Borsalar 101 isimli bir konuşma vardı. Bu konuşmada “İlk kripto para birimini satın almak” odaklı açıklamalar yapıldı.

Çok yoğun geçen ve yüzlerce katılımcının ziyaret ettiği ilk günde öne çıkan konuşmalar şöyleydi:

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam ve eski CFTC komiseri Dawn Stump’ın katıldığı “CFTC’s Vision for Crypto Regulation” yani “CFTC’nin Kripto Düzenlemesi Vizyonu” paneli sektörün börokrasideki yeri açısından önemliydi. CFTC Başkanı Rostin Behnam açıklamasında, Kongre’nin kripto para düzenlemeleri için çalışmalarını hızlandırdığını ve ilgili kurumların kripto konusunda yeni yetkiler kazanması için çalışıldığını belirtti.

consensus 2022nin ilk gununde neler oldu 2

Consensus 2022’de gerçekleştirilen “Who Should be Allowed to Issue Digital Dollars?” ya da “Kimlerin Dijital Dolar Çıkarmasına İzin Verilmeli?” panelinde, Circle Baş Strateji Sorumlusu Dante Disparte, Willamatte Üniversitesi Hukuk Profesörü Rohan Grey ve Custodia Bank CEO’su Caitlin Long açıklamalarda bulundu. Kripto endüstrisine dair sert eleştirileriyle bilinen ve geleneksel bankacılığa olan karşıtlığını her fırsatta dile getiren Rohan Grey, fed’in tutumlarını eleştirdi. Circle’ın Baş Strateji sorumlusu Dante Disparte, merkez bankası dijital para birimlerini “akıl almaz bir fikir” olarak değerlendirdi. Custodia’nın kurucusu ve CEO’su Caitlin Long, dolar ihracında son sözün Fed’e ait olduğunu dile getirdi.

Son zamanlarda kripto şirketlerinin dikkatini çeken Bermuda da panelde Bermuda Başbakanı David Burt tarafından temsil edildi. Özerk bölgenin dijital varlık stratejisini anlattan Burt, dijital mevzuatı çevreleyen netliğe çok güvendiklerinin altını çizdi.

DeFi ve CeFi arasında bir rekabet var. Bu rekabet tabii ki Consensus 2022‘de de konuluşdu. Two Sigma Ventures’tan Frances Schwiep ve Radkl’dan Ryan Sheftel, bu konu için sahnedeydi. Her iki alandaki getiri arayışına ve DeFi’da bunun avantajlarına değinen ikili, geleceğin nasıl şekilleneceğine dair yorumlarını ve tahminlerini de yine burada aktardı.

Ölçümleme aslında tüm sektörler için önemli. Dijital varlık piyasası da buna dahil. Bloomberg’ten Tarik Riviere, CoinDesk’ten Jodie Gunzberg ile bu konuyu konuştu. İndekslemenin gelecek dönemde sağlayacağı faydaların yanında günümüzde de ne kadar önemli bir nokta olduğuna değinildi.

Dijital varlık borsalarının geleceği de dYdX İş Geliştirme ve Büyüme Başkanı Vijay Chetty ve FTX ABD Başkanı Brett Harrison tarafından konuşuldu. “CEX ya da DEX?” isimli panelde her iki tarafın yorumlarını dinledik.

Günün belki de en önemli konuşması Grayscale’den David LaValle’nin ve Bitwise’ten Matthew Hougan’ın konuştuğu Spot Bitcoin ETF konulu panelde gerçekleşti. Düzenlenmiş yatırım araçlarına ilişkin bir görünüm sunan konuşmada, Bitwise’ın baş yatırım görevlisi Matt Hougan, SEC tarafından “spot Bitcoin ETF ile biten” onay kararlarının ilerlemesine dikkat çekti.

Bitwise yatırım sorumlusu Matt Hougan konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

“Kripto endüstrisinde SEC’in sadece hayır dediğine dair bir algı var ve şimdi gerçekler bunu gösteriyor”

Konuya ilişkin detaylar haberimizde: https://www.btchaber.com/grayscale-ve-bitwise-spot-bitcoin-etfsi-yakinda-onaylanacak/

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala