bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,526.48 3.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.80 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 550.55 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 130.85 5.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491021 1.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442709 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143955 8.12%

Commonwealth Bank, Bitcoin (BTC) Hizmetine Başlıyor

commonwealth bank bitcoin btc hizmetini duyurdu

Avustralya’nın en büyük bankası Commonwealth Bank, müşterilerinin gelecek yıldan itibaren Bitcoin satın almasına, satmasına ve elinde tutmasına izin verecek. Commonwealth Bank’ın 6,5 milyonluk müşteri sayısının, Avustralya’nın toplam nüfusunun yüzde 25’inden fazlasını temsil ettiğini belirtelim.

Banka, Avustralya’da müşterilere Bitcoin’e doğrudan erişim sunan ilk banka olacak ve Bitcoin’e yönelik artan talebi karşılamak için dünyadaki bir avuç diğer finans kurumuna katılacak.

commonwealth bank bitcoin btc hizmetine basliyor

Commonwealth Bank Bitcoin Hizmetlerine Başlıyor

Rapora göre, CBA henüz resmi bir açıklama yapmadı. Banka BTC’yi uygulamasına entegre etme konusundaki gelişmelerini 3 Kasım Çarşamba günü paylaşmaya hazırlanıyor.

Avustralya Mali İncelemesi konuyla alakalı olarak şunları kaydetti:

“Ayrıca, ticareti kolaylaştıracak bir kripto borsası olan Gemini ve Blockchain ağları üzerindeki işlemler için uyumluluk ve istihbarat hizmetleri sağlayan Chainalysis ile ortaklıkları doğrulayabiliriz.”

Konuya yakın kaynaklar AFR’ye , CBA’nın 6,5 milyondan fazla müşterisinin gelecek yıl Bitcoin ve diğer kripto para birimleri satın alabileceklerini ve varlıklarını ana CBA bankacılık uygulamasında görüntüleyebileceklerini söylüyor. Rapora göre, tüketicilerin günlük tüketici ürünleri için BTC ile ödeme yapmalarını sağlamak, “CBA tarafından yolda eklenebilecek ek bir özellik olarak değerlendiriliyor”.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala