bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.52 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 586.99 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 185.23 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620992 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651252 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216642 16.64%

CoinMarketCap’in 3,1 Milyon Kullanıcısının E-posta Adresleri Sızdırıldı

coinmarketcapin 31 milyon kullanicisinin e posta adresleri sizdirildi

Popüler kripto para veri sağlayıcısı CoinMarketCap hesaplarına bağlı 3,1 milyon e-posta adresinin, hack forumlarında alınıp satıldığı ortaya çıktı. Binance kripto para borsasının bir yan kuruluşu olan CoinMarketCap, sızdırılan kullanıcı hesaplarının listesinin kullanıcı tabanıyla eşleştiğini doğruladı:

“CoinMarketCap, kullanıcı hesaplarının bir listesi gibi görünen çevrimiçi veri yığınlarının ortaya çıktığını fark etti. Gördüğümüz veri listeleri yalnızca e-posta adresleri olsa da, abone tabanımızla bir korelasyon bulduk.”

coinmarketcap 31 milyon kullanicisinin e posta adresleri sizdirildi

CoinMarketCap’in E-posta Adresleri Hack’lendi

Şirket, 12 Ekim’de 3,1 milyon (3,117,548) kullanıcı e-posta adresinin sızdırıldığını doğrularken, bilgisayar korsanlarının hesap şifrelerinin hiçbirine erişmediğini belirtti. Diğer taraftan, CoinMarketCap, hack’in kesin nedenini henüz açıklamadı. Sızan verilerin şifre içermediğini de belirtelim.

Ek olarak CoinMarketCap sözcüsü, “Kendi sunucularımızdan veri sızıntısı olduğuna dair herhangi bir kanıt bulamadık Bu sorun üzerinde aktif olarak araştırıyoruz ve yeni bir bilgi alır almaz takipçilerimizi bilgilendireceğiz.” dedi.

Kısa bir süre önce Coinbase borsasına yapılan bir saldırı, 6.000 kullanıcı hesabının tehlikeye girmesiyle sonuçlanmıştı. Saldırı, borsanın çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) sisteminde olan bir hatanın sonucuydu ve bu da bilgisayar korsanlarının kullanıcının e-posta adreslerine erişebilmesine yol açmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala