bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,114.37 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,972.69 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 592.96 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 141.96 3.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512936 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451552 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145 2.43%

Coinflux (CFX) Nedir?

coinflux (cfx) nedir

Conflux (CFX), Asya kıtasında blockchain teknolojisiyle sınır ötesi, çok zincirli işbirliğini teşvik etmeyi amaçlayan gelişmiş bir DeFi ekosistemidir.

Ağ birçok açıdan benzersizdir. Özellikle de şu anda Çin’de faaliyet gösteren devlet onaylı tek halka açık blockchain ağıdır. Bu nedenle firma, Şanghay’daki Tree-Graph Araştırma Enstitüsü aracılığıyla piyasada eğitim ve araştırmanın ilerletilmesinde hayati bir rol oynamaktadır.

Bu yazımızda Coinflux (CFX) nedir, CFX coin geleceği, Cfx coin en yüksek kaçı gördü, CFX coin yorumları ve CFX neden yükseliyor gibi en çok merak edilen soruların yanıtlarına yer vereceğiz.

Çin geçmiş yıllarda blockchain sektörünün en önde gelen eleştirmenlerinden biri oldu. Ülke 2017 yılında ICO’ları yasakladı. 2022 yılında ise ülkedeki finans kurumlarının kripto para hizmetleri sunmasını yasakladı. Ancak ilginç bir şekilde buna rağmen Çin’in merkezsiz finans gibi desteklediği birkaç blok zinciri sektörü var. Conflux (CFX) ise bu çabalara öncülük eden blockchain ağıdır.

Coinflux Hangi Sorunlara Çözüm Getiriyor?

Conflux, gerek kripto kullanıcıları gerekse Dapp geliştiricileri tarafından karşılaşılan en büyük sorunlardan bazılarını çözmeyi amaçlıyor. Platformun benzersiz teknik altyapısı, diğer zincirlerin sunamayacağı çeşitli hizmetler sunmasını sağlar.

Conflux’un (CFX) ele aldığı temel sorunlardan biri DeFi’nin bölümlere ayrılmasıdır. DeFi sektörü hızla genişliyor. Ancak, bu genişleme birden fazla blockchain’de her yöne doğru ilerliyor. Bu kargaşa durumu, yatırımcıların varlıkları zincirler arasında dönüştürmek için daha yüksek ücretler ödemesine neden oldu. Conflux (CFX) gerçek bir çoklu zincir birlikte çalışabilirliği sağlıyor. Kullanıcılar, ağın Shuttleflow hizmetini kullanarak Ethereum, Binance Akıllı Zinciri, Huobi ECO Zinciri veya OKEx Zinciri genelinde varlıkları dönüştürebilir.

Conflux’un (CFX) hafifletmeye yardımcı olduğu bir diğer önemli sorun da Dapp geliştiricileri için uyumluluk sıkıntılarıdır. Kripto para sektöründe işler bir anda değişiyor ve Conflux da uyumlu DeFi teknolojileri oluşturmak isteyen geliştiriciler için bir ağ ve araçlar sunuyor. Bu stratejinin bir parçası olarak ekip, ilgili düzenleyici kurumlarla yakın ve yapıcı ilişkiler sürdürmektedir.

Coinflux’un (CFX) çözümlerden bir diğer ide likidite eksikliğidir.

Coinflux Ağının Faydaları

Coinflux’ın birçok avantajı var. Belki de yatırımcıların Coinflux projesine büyük ilgi göstermesinin en büyük nedenlerinden biri de bu avantajlar.

Coinflux ağının teknik yapısı güvenli, ölçeklenebilir ve merkezsizdir. Ayrıca, geliştiriciler yeni geliştiricilerin işe alımını kolaylaştırmak için tamamen EVM uyumlu bir ortam yaratmaya özen gösteriyorlar.

Ölçeklenebilirlik

Conflux kullanıcılara eşsiz ölçeklenebilirlik sağlar. Ağın benzersiz fikir birliği mekanizması, merkezsizlikten ödün vermeden yüksek verim sağlar. Karşılaştırmak gerekirse Conflux 3000-6000 TPS kapasitesine sahiptir, Ethereum’un kapasitesi ise 13-15 TPS ile sınırlıdır.

Düşük Ücretler

Bu ölçeklenebilirlik, ağın daha düşük ücretler sağlamasını da mümkün kılmaktadır. Conflux, Ethereum’dan çok daha ucuz ücretler sunmaktadır. Bu düşük maliyetler, Dapp geliştiricileri tarafından son kullanıcılara aktarılabilir. Bu şekilde Conflux, gelecekte daha güçlü ve sağlam dApp’leri güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Pasif Ödüller

Düzenli kullanıcılar, ağın Staking Sözleşmesi özellikleri aracılığıyla pasif ödülleri güvence altına alabilirler. Coin’lerinizi stake etmek için, onları önceden belirlenmiş bir süre boyunca bir ağ akıllı sözleşmesine kilitlemeniz yeterlidir. Stake etmek alım satım yapmaktan daha güvenlidir çünkü ödülleriniz daha tutarlıdır. Ayrıca, stake ettiğinizde coin’lerinizin mülkiyeti sizde kalır. Conflux geliştiricileri de dApp’lerinde stake etme özellikleri sunabilir.

Programlanabilirlik

Conflux (CFX) ağı, Dapp geliştirmeyi kolaylaştırmak için bir dizi gelişmiş geliştirici aracı sağlar. Düşük ücretlerin ve ağın açık yapısının birleşimi, yeni finansal uygulamalar, dijital varlıklar, iş uygulamaları ve veri ekonomileri oluşturmak için idealdir.

Conflux Network (CFX) Nasıl Çalışır?

Conflux, yeni nesil finansal uygulamaları, e-ticareti ve Web 3.0’ı güçlendirmek için tasarlanmış son teknoloji ürünü bir halka açık blok zinciridir. Ağ, insan müdahalesi ihtiyacını ortadan kaldırmak için Turing-complete akıllı sözleşmelerden yararlanır.

Shuttleflow, Conflux’un ana özelliklerinden biridir. Shuttleflow, zincirler arası bir varlık protokolü olarak çalışır. Conflux’un veri ve varlıkları diğer blok zincirleri arasında iletmesini sağlayan şey budur. Bu nedenle, ağın işlevselliğinin kritik bir bileşenidir.

Ayrıca Conflux, Tree-Graph olarak bilinen yükseltilmiş bir Proof-of-Work (POW) mutabakat mekanizmasını entegre eder. Bu protokol daha önceki PoW blok zincirlerini birçok yönden geliştirmektedir. Özellikle Tree-Graph, Directed Acyclic Graph (DAG) yapısını kullanması sayesinde işlemleri paralel olarak işleyebilmektedir.

Conflux Foundation

Conflux Vakfı, Conflux ekosisteminin daha da geliştirilmesini teşvik etmek ve desteklemekten sorumludur. Bu kar amacı gütmeyen grup, ağı daha iyi hale getirme potansiyeli olan projelere hibe şeklinde fon sağlar. Ayrıca vakıf, topluluğun girdilerini de dikkate almaktadır.

CFX Token

CFX token, Conflux ağı içinde birden fazla rol oynamaktadır. Coin, kripto para birimi, Değer Deposu, DeFi ve yönetişim token’i olarak işlev görür. Aynı zamanda kullanıcıların ödül kazanmak için stake ettiği bir coin’dir. Bu ödüller de CFX olarak ödenir. Bu çok yönlü yaklaşım, token’e olan talebi artırmaya yardımcı olur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala