bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,943.01 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.73 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 584.29 2.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.41 2.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621552 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65413 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21937 16.25%

Coinbase Wallet Nedir?

coinbase wallet nedir
  • Coinbase Wallet, iOS ve Android cihazlar için geliştirilen bir kripto para cüzdanı ve dApp tarayıcısı.
  • Basit bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Coinbase Wallet ile işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Yeni bir internet inşa ediliyor. Kendi paranız, verileriniz ve kimliğiniz üzerinde kontrol sahibi olduğunuz bir internet. Matrix’e ya da daha doğrusu Web3’e girmenin yolu MetaMask ve Coinbase Wallet gibi dApp tarayıcısına sahip gözetimsiz cüzdanlardan geçiyor. Peki Coinbase Wallet nedir?

Web3 şu an hala geliştirilme aşamasında. Her geçen gün yeni bir özellik, yeni bir protokol inşa ediliyor. Kullanıcıların merkezsiz finans alanına Coinbase Wallet gibi gözetimsiz cüzdanlarla merhaba diyor.

Bu yazımızda Coinbase tarafından geliştirilen Coinbase Wallet nedir, nasıl kullanılır konularına değineceğiz.

Coinbase Wallet nedir?

Coinbase Wallet, kripto para birimlerini saklamak için hem iOS hem de Android cihazlarda kullanılabilen bir mobil cüzdandır.

Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, XRP, Stellar Lumens, Dogecoin’in yanı sıra tüm ERC-20 token’lerini (USDC ve DAI dahil) destekler.

İlk olarak Toshi adıyla piyasaya sürülen cüzdan sonrasında Coinbase Wallet olarak yeniden markalandı.

Coinbase Wallet, Coinbase borsasından farklı bir ürün. Coinbase borsasındaki kullanıcı cüzdanlarıyla aynı değildir.

Coinbase Wallet aracılığıyla kullanıcılar kripto para alıp gönderebilir, DeFi tarayıcısı aracılığıyla merkezsiz finans ve Web3 protokolleriyle etkileşime girebilir.

Coinbase Wallet nasıl kullanılır?

Coinbase Wallet hesabı oluşturmak oldukça basit bir işlemdir.

Cüzdanı ilk kez başlattığınızda, yeni bir cüzdan oluşturma veya kurtarma cümlenizi kullanarak bir cüzdanı kurtarma seçeneği sunulur.

coinbase wallet nasil kullanilir

“Create a new wallet” seçeneğine tıkladığınızda Coinbase’in hüküm ve koşulları ile gizlilik politikasını gözden geçirmeniz istenecektir. “Accept” seçeneğine tıkladığınızda kullanıcı adınızı belirleyebileceğiniz bir ekrana yönlendirileceksiniz.

Kullanıcı adınızı seçtikten sonra, gizlilik tercihlerinizi belirleme seçeneği sunulacaktır.

Diğer Coinbase Wallet kullanıcılarının sizi kullanıcı adınızı aratarak bulabilmesine olanak sağlayan herkese açık bir profil veya diğer kullanıcıların kullanıcı adınızı aramasını engelleyen özel bir profil seçebilirsiniz.

“Forward” butonuna tıkladığınızda cüzdanınızı bir parola veya Apple’ın Face ID’si gibi biyometrik güvenlik kullanarak cüzdanınızı güvence altına almanız istenecektir.

coinbase wallet hesap olusturma

Son adımda ise 12 kelimelik kurtarma anahtarınızı yedeklemeniz için bir seçenek sunulacak. Yedeğinizi, iCloud (Apple cihazlarda) veya Google Drive (Android cihazlarda) cihazınızda şifrelenmiş biçimde kaydedebilir ve bir parola ile erişebilirsiniz.

Kurtarma anahtarlarınızı daha da güvenli olarak saklamak istiyorsanız alternatif olarak, kurtarma cümlenizi güvenli bir şekilde saklamak üzere not edebilirsiniz. Elbette bu tamamen sizin insiyatifinizde. Kurtarma anahtarınızı nasıl sakladığınız çok önemli zira eğer bu kelimelere sizden başkası erişirse cüzdanınızdaki fonlarınıza erişim sağlayabilir.

Kurtarma kelimelerinizi kaybederseniz cüzdanınızın içerisindeki varlıkları kurtaramayacağınızı veya yeni bir cihaza taşıyamayacağınızı unutmayın.

Tebrikler, hepsi bu kadar, cüzdan kurulumuzu tamamladınız.

Bundan sonraki süreçte cüzdan arayüzü Coinbase borsasının arayüzüne oldukça benziyor. Basit ve kullanımı kolay Coinbase Wallet aracılığıyla herkes merkezsiz finans ve Web3 sektörüne giriş yapabilir.

Coinbase Wallet’ın anasayfası üzerinden cüzdanınızdaki kripto para birimlerini görebilirsiniz. İkinci sekmede ise NFT’lerinizi görüntüleyebileceğiniz sayfa yer alıyor.

Coinbase hesabınızı Coinbase Wallet’a da bağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için ana ekranın sağ alt tarafındaki ayarlar simgesine ve ardından “Connect account” seçeneğine tıklayın. Daha sonra giriş yaparak Coinbase hesabınızı cüzdanınız için yetkilendirmeniz gerekiyor.

Coinbase hesabınızı Coinbase Wallet’a bağladıktan sonra iki uygulama arasında birkaç tıklamayla kolaylıkla para aktarabilirsiniz. Ancak bu transferlerde işlem ücreti ödeyeceğinizi de aklınızdan çıkarmayın.

Coinbase Wallet ile kolaylıkla ödeme alabilir ve ödeme yapabilirsiniz. Para göndermek için coin miktarını ve alıcı adresini seçmeniz yeterli, bununla birlikte QR kod aracılığıyla da para gönderebilirsiniz. Coinbase Wallet kendi kullanıcı adı sistemine sahip. Böylelikle kullanıcı adını bildiğiniz Coinbase kullanıcılarına da para gönderebilirsiniz. Öte yandan Coinbase Wallet, Ethereum Name Service alan adlarına para transferi işlemlerini de destekliyor.

Coinbase Wallet ne kadar güvenli?

Coinbase’in kendisinden farklı olarak, Coinbase Wallet kullanıcı kontrollü, gözetimsiz bir kripto para cüzdanı. Bu da Coinbase Wallet’taki kripto paralarınızın sizin aldığınız önlemler kadar güvende olduğu anlamına geliyor.

Cüzdanı ilk kurduğunuzda 12 kelimelik bir kurtarma anahtarı oluşturulur. Bu cümleyi güvende tutmak sizin sorumluluğunuzda. Kurtarma cümlesine sahip olan herhangi biri, yeni bir cihaza kurarak cüzdana ve içerdiği fonlara erişebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala