bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,249.75 6.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.17 3.65%
bnb
BNB (BNB) $ 583.20 2.98%
solana
Solana (SOL) $ 163.24 13.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518224 3.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456103 5.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155293 4.31%

Coinbase, FTX Europe’u satın alma planları yapıyor

coinbase

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, yurt dışındaki türev işlerini genişletme kapsamında FTX Europe’u satın almak için zemin yokladı.

Fortune’un incelediği belgelere göre borsa, FTX’in geçtiğimiz yılın kasım ayındaki iflasının ardından, şirketin Avrupa’daki varlıklarını satın almayı gündemine aldı.

Satın alma görüşmelerinin hiçbir zaman ileri seviyeye geçmediği ifade edilse de bu durum, Coinbase’in Avrupa’ya dair önemli planlarının olduğunun bir göstergesi.

Kripto trade hacimlerinin önemli bir kısmını meydana getiren türevler, değerlerini BTC ve Ether gibi varlıklardan alan karmaşık bir yapıya sahip finansal araçlardır. Kaiko Research’e göre 2023 yılının ikinci çeyreğinde türev hacmi, spot hacminden yaklaşık 6 kat oranında daha büyüktü.

Yasal problemler sebebiyle ABD’deki türev işlemleri değişkenlik gösterirken, Gemini ve Coinbase gibi kripto para borsaları, Asya pazarına genişlemek için çeşitli offshore borsalar başlattı.

Kripto türevlerindeki soru işaretleri devam ediyor

Özellikle ABD ve Avrupa’da kripto türev ürünleri çeşitli soru işaretleri oluşturmayı sürdürüyor. FTX Europe, FTX’in kasım ayında yaşadığı büyük çöküşe kadar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden aldığı lisans sayesinde Avrupa pazarına kripto türevleri sunabilen tek şirket özelliğini taşıyordu. FTX, bu kurulu 2021 yılının sonlarında yaklaşık 376 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

FTX Europe’un finansal verilerine göre şirket, iflas gerçekleşene kadar kullanıcı sayısını büyük bir oranda artırmayı başardı.

Fortune’a göre Coinbase, Eylül 2023’te FTX Europe’un satın alınmasının araştırılmasını istedi. Yapılan görüşmeleri gözlemleyen anonim bir kaynağa göre Coinbase, artık bir anlaşma yapma peşinde değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala