bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 2.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,387.14 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 564.71 1.46%
solana
Solana (SOL) $ 155.64 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.566951 8.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.420691 5.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.11765 4.23%

Coinbase CEO’su Armstrong Binance yaptırımlarını değerlendirdi

Brian Armstrong

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Binance yaptırımlarının ardından kripto endüstrisinin temiz bir sayfa açacağını ifade etti.

Kripto para piyasası, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile Binance arasındaki önemli bir uzlaşmayı geride bıraktı. Binance, kara para aklama suçlamalarını kabul etti ve 4,3 milyar dolarlık cezayı ödedi. Binance CEO’su CZ ise görevinden istifa ederek yargılanmayı kabul etti.

Binance’in yaptırımdan geçmesi ve ceza alması, kripto sektörü adına olumlu yorumlandı. Olumlu gören isimlerden biri ise Binance’in en büyük rakibi olan Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong oldu. Armstrong, yaptırımları temiz bir sayfa olarak yorumladı.

Coinbase CEO’su Armstrong rakibi hakkında konuştu

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, CNBC’den Joumanna Bercetche ile röportaj gerçekleştirdi. Armstrong, röportajda Binance ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Binance ile birlikte en büyük kripto borsalarından birisi olan Coinbase’in CEO’su, son yaptırımları ele aldı.

Armstrong, Binance’in ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yaptırıma uğramasıyla birlikte kripto endüstrisinin sayfa değiştirdiğini ifade etti. Coinbase CEO’su, Binance davasının geride kalmasıyla sektörün yeni sayfa açacağını belirtti.

Coinbase CEO’su, rakibinin başına gelen yasal süreçleri olumlu değerlendirmesiyle dikkat çekti. Armstrong, CNBC’ye verdiği röportajda, yasa dışı aktivitenin kriptoda az bir miktarda olduğunu belirtti. Ancak Armstrong’a göre Binance olayı kriptodaki yasa dışı aktivitenin yüzde 1’ini oluşturuyor.

Diğer taraftan Armstrong, düzenlemelere de değindi. Armstrong, düzenlemelerde ortaya çıkacak netliğin kurumlardan daha fazla yatırımın gelmesini sağlayacağını ve güven ortamının oluşacağını söyledi.

Armstrong her ne kadar rakibini öne sürerek dikkat çeken açıklamalarda bulunsa da Coinbase’in durumu farklı değil. Coinbase, menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle SEC tarafından dava edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala