bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,627.78 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.23 1.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.16 1.83%
solana
Solana (SOL) $ 149.27 2.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523102 3.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44204 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150888 3.85%

Çin’in Bitcoin Madenciliği Yasaklarının Olumsuz Etkileri

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten’de bu hafta; Çin’in Bitcoin madenciliği yapanlara karşı getirdiği yasakların çevresel sorunlara yol açması, FED Başkanı Jerome Powell’dan kripto paralar hakkında gelen açıklama, NFT haberlerinden ve daha fazlasından bahsettik.

Nelerden Bahsedildi?

-Çin Merkez Bankası, ülkede gerçekleşen Bitcoin işlemlerinin dünya çapındaki oranının yüzde 90’dan yüzde 10’a düştüğünü duyurdu. Kuruluş, ilk 6 aylık sonuçlara dayanarak sürecin başarılı ilerlediği görüşünde.

-ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi huzurundaki yarı yıllık para politikası raporu sunumunu gerçekleştirdi. Başkan, konuşmasında kripto para düzenlemelerine artan bir ihtiyaç olduğu görüşünü yineledi.

-Pazardaki son veriler, geçen Şubat’ta NFT satışlarında düşüş olduğunu gösteriyor. Token’lar, 2021’de yıldızı parladıktan sonra Ocak ayında da yüksek performansını devam ettirmişti. Ocak’ta tüm zamanların en çok satışını gören NFT’ler, son dönemdeki krizlerden etkilenmişe benziyor.

-Hacker’ların Arbitrum tabanlı popüler NFT pazar yeri Treasure’dan çaldığı Smol Brains NFT’leri çalındıktan birkaç saat sonra iade edildi.

-Küresel teknoloji devleri arasında yer alan Çinli şirket, bilgisayar yaklaşımı ve etkileşimli talimatlar içeren bir metaverse konseri için patent başvurusunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala