bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Çin’de USDT İle Maaş Ödemesi Yasaklandı

cinde usdt ile maas odemesi yasaklandi

Kripto para birimleri konusunda sert yaptırımlarıyla bilinen Çin’de kripto para birimleri ile ilgili yeni bir yasaklama geldi. Bir Çin mahkemesi, ülkenin dijital varlıkların dolaşımına ilişkin genel yasağını gerekçe göstererek Tether (USDT) kripto para biriminin maaş ödemesi için kullanımını yasakladı.

Çin, Tether (USDT) İle Maaşları Yasakladı

Çin’in yerel haber sitelerinden Beijimg Daily’nin haberine göre, Chaoyang merkezli mahkeme kararına göre ülkede Tether’ın stablecoin’i olan USDT ile maaş ödemeleri yasaklandı. Mahkeme kararında ülkedeki iş yasalarının ücretlerinin yerel Çin para birimi cinsinden ödenmesini şart koştuğunu, çünkü bunların kripto para birimlerine benzer bir yasal statüye sahip olmadığını belirtti.

cinde usdt ile maas odemesi yasaklandi 2

Mahkemenin bu kararı, bir kişinin, bir projenin tamamlanmasından sonra bekleyen maaşlarını ödemediği eski işverenine dava açması sonrasında alındı. Ana hissedarlarının Hu ve Deng olarak tanımlandığı şirketin feshedilmesinin ardından işverene dava açıldı. Mahkeme tarafından yapılan soruşturmada, Hu’nun şikayetçiye yerel para birimi yerine USDT cinsinden ödeme yapmayı tercih ettiğini tespit etti. Hu, maaşların yerel nakit para ile ödenmesi talep edilmesine rağmen, Hu stablecoin ile ödeme yapma konusunda ısrar etti. Mahkeme kararında şu ifadeler kullanıldı:

Davaya dahil olan USDT Tether, piyasada sanal para birimi olarak dolaşıma girmemeli ve bu tür ödemelerde teklif edilemez. Şikayetçi kişinin maaş ve ikramiye ödemelerini yerel para birimi ile alması yasalara uygundur ve bu karar mahkeme tarafından desteklenmektedir.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala