bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Çin Merkezli Arama Motoru Baidu’dan Metaverse Projesi

cin merkezli arama motoru baidudan metaverse projesi 2

Çin, kripto ve Blockchain söz konusu olduğunda en dikkat çeken ülkelere arasında ilk sıralarda yer alıyor. Öyle ki ülkenin kriptoda liderken kısa bir süre içerisinde kripto ve madencilik yasaklaması, sektörün batıya kaymasına neden olmuştu. Şimdi ise ülkenin en büyük arama motoru Baidu, kendi metaverse projesi Xirang’ı piyasaya sürdü.

Yapılan duyuruya göre Xirang, binlerce kullanıcının aynı anda çalışması için geniş bir etkileşimli alan yaratacak ilk yerli metaverse olma özelliği taşıyor. Şirketin başkan yardımcısına göre, metaverse’ler hala gelişiminin ilk aşamasında ve Xirang gibi projeler olgun ürünler haline gelmek için şu anda geliştiriliyor.

cin merkezli arama motoru baidudan metaverse projesi

Çin’den Dikkat Çeken Metaverse Adımı

Xirang adlı bu seni sanal dünya, Çin şehir tasarımı unsurlarıyla bir Mobius halka gezegeni olarak oluşturulmuş ve içinde bazı kültürel unsurları da içeriyor. Kullanıcılar, kişisel toplantılar, alışveriş ve başkalarıyla iletişim için kullanılabilecek kendi avatarlarını oluşturabiliyorlar.

Baidu, metaverse’in kullanıcılarına modern grafikler ve çok kişili etkileşimin yardımıyla yüksek seviyeli sürükleyici bir deneyim sunacağını da belirtiyor. Baidu’nun amacı, motoru, yapay zekası ve bulut bilişimi yardımıyla piyasadaki teknik olarak en gelişmiş metaverse ürününü yaratmak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala