bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,036.89 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.03 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 595.65 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 136.99 4.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519107 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460261 3.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146545 2.87%

Çin, Bitcoin Madenciliğini Resmen Ortadan Kaldırıyor

cin bitcoin madenciligini resmen ortadan kaldiriyor

8BTCnews’in Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, ortadan kaldırılan endüstrilerin taslak listesine Bitcoin madenciliğini ekledi.

Bu tür faaliyetlerin aşamalı olarak durdurulması için belirli bir tarih ve süre bulunmadığından dolayı, yasak hemen yürürlüğe girdi.

Çin’in en iyi ekonomik planlama ajansı, Bitcoin madenciliğini ortadan kaldırılan endüstrilerin taslak listesine eklenmesiyle beraber, kamuoyundan yorum istedi. Halk yorumunu 8 Ekim’den 14 Ekim tarihine kadar yapacak.

Bitcoin Madenciliği Daha Önce de Durdurulmak İstendi

cin bitcoin madenciligini resmen ortadan kaldiriyor 2

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) kurumu, Çin’de ekonomik kalkınma stratejilerini formüle eden, sorumlu bir makroekonomik yönetim görevini üstleniyor. 

Kurum, başlangıçta, madencilik ile ilgili hareketleri yavaşlatmayı düşünmüştü. Ancak söz konusu durum taslak versiyonda görünmesine rağmen, o zamanlar elenen endüstrilerin listesine girmemişti.

Çin, Bitcoin madencilerine karşı sıkı yaptırımlar uygulamaya başladıktan sonra birçok madenci Çin’den kaçmıştı. Çin’de uygulanan yasakların ardından madenciler yönünü Kazakistan, Rusya, ABD ve diğer ülkelere çevirdi. Bu süreç ‘Büyük madenci göçü’ olarak tanımlanıyor.

Ayrıca eklemek gerekirse, Çin’in kripto varlıklara getirdiği yasaklar ile beraber son olarak kripto varlık işlem platformu BitZ de Çin’deki faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Kripto varlıklara gelen yasaklarla birlikte 20’den fazla kripto şirketinin ülkeden ayrıldığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için haberimize göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala