bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,625.31 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.32 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 615.51 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529978 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473367 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15219 0.05%

Christine Lagarde’dan Dijital Euro İtirafı

christine lagarde kripto paralarin duzenlenmesi gerektigini soyleditr

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, sahte Volodimir Zelenski ile yaptığı röportajda, dijital euronun insanları kontrol edeceğini söyledi.

Christine Lagarde: Dijital Euronun İnsanları Kontrol Edecek

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın dijital euronun insanların yapabileceği ödemeleri kontrol etmek için sınırlı bir şekilde kullanılacağını itiraf etti. ECB başkanı, kripto topluluğunun hoşnutsuzluğuna rağmen, dijital euro konusunda “kontrol olacağını” kabul etti.

Lagarde, düşmanca olmayan ülkelerin para birimine veya Facebook veya Google gibi özel bir tüzel kişilik tarafından sağlanan bir para birimine güvenmeme arzusundan bahsetti. Dijital euro ile ileriye gitmemiz gerektiğine kişisel olarak ikna olduğunu söyledi.

Lagarde’nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile konuştuğuna inandığı için normalden daha samimi göründüğü 17 Mart tarihli bir şaka videosuna kadar takip etti. Lagarde’nin yorumları, özellikle dijital bir euronun insanlar ve ödemeler üzerinde kontrole izin vereceğinden bahsetmesiyle ilgili olarak, kripto topluluğu tarafından ağır bir şekilde eleştirildi.

Bazı kullanıcılar iyi tarafı gördü ve tüm bunların nereye gittiğini netleştirerek insanların Bitcoin gibi merkezi olmayan para birimlerini kullanmaya itileceğini öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala