bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,270.95 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.47 0.96%
bnb
BNB (BNB) $ 538.76 3.57%
solana
Solana (SOL) $ 135.18 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497256 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457484 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154973 2.28%

Charles Schwab, Kripto Ekonomi ETF’si için SEC’e Başvuru Yaptı

charles schwab kripto ekonomi etfsi icin sece basvuru yapti

Kripto para birimlerinin benimsenmesi ile birlikte birçok şirket ETF başvurularında bulunmaya devam ediyor. Bu kez bir ETF başvurusu da Amerikan finansal hizmetler şirketi Charles Schwab’dan geldi. Finansal hizmetler şirketi bir Kripto Ekonomi ETF‘si başlatmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Charles Schwab’dan ETF Hamlesi

Amerikan finansal hizmetler şirketi Charles Schwab‘ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı ETF başvurusu kripto para birimlerinin kullanımından fayda sağlayabilecek. Bunun yanında söz konusu ETF varlıklarının yüzde 80’ini Schwab Kripto Ekonomi Endeksi’nin parçası olan hisse senetlerine aktaracak.

charles schwab kripto ekonomi etfsi icin sece basvuru yapti 2

Ayrıca Kripto Ekonomi ETF’sinin doğrudan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerine yatırım yapmayacağını belirtmekte fayda var. 

Amerikan finansal hizmetler şirketi Charles Schwab’ın yatırımcı hizmetleri başkanı Jonathan Craig konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Schwab müşterilerinin tam yüzde 16’sı yılın ilk yarısında kripto para birimlerine para yatırmayı planlıyor. Bunun yanında ETF , kripto para birimlerinin ve diğer dijital varlıkların geliştirilmesinden veya kullanılmasından fayda sağlayabilecek şirketlere küresel maruz kalma sağlamak için tasarlanmış bir endeksin getirilerini izlemeyi amaçlıyor .

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala