bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,307.50 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,201.36 1.93%
bnb
BNB (BNB) $ 599.96 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 155.57 6.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54254 2.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472645 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.168719 4.50%

Celsius CEO’su Şirketin Ticaret Stratejisini Ele Geçirdi

celsius ceosu sirketin ticaret stratejisini ele gecirdi

İflas eden kripto borç verme platformu Celsius şu anda yeniden yapılandırma için çalışmalar yürütüyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre Ocak 2022’de Celsius Network patronu Alex Mashinsky, şirketin ticaret stratejisini ve kontrolünü ele geçirdi.

Celsius CEO’su Şirketin Ticaret Operasyonlarını Yönetti

Yaklaşık olarak 4 milyar dolarlık müşteri borcu bulunan Celsius, Temmuz 2022’de Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmuştu. Şirket geçtiğimiz ay boyunca Kanadalı yetkililer de dahil olmak üzere pek çok soruşturmaya konu olmuştu. Kripto kredi şirketleri 2022 yılında yaşanan kripto para birimlerinin yaşadığı düşüşten en çok etkilenen şirketlerden oldu. Kripto para piyasası biraz toparlamış gibi görünüyor olsa da Three Arrows Capital, Voyager ve Celsius Network gibi şirketlerin sıkıntılarla boğuştuğu biliniyor.

celsius ceosu sirketin ticaret stratejisini ele gecirdi 2

Financial Times haberine göre Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky, şirketin iflas başvurusundan aylar önce şirketinin ticaret stratejisini ve kontrolünü ele geçirdi. Alex Mashinsky bu hamleyi ABD Merkez Bankası toplantısını bahane olarak göstererek ocak ayında yaptı. Konu hakkında bilgi sahibi olan ancak kimliğini açıklamak istemeyen kişilerin aktardıklarına göre Alex Mashinsky, Fed’in faiz oranlarını artırma ihtimalinden endişeliydi ve onlarca yıllık uzmanlıkları olan deneyimli tüccarların görüşlerini görmezden geldi. Raporlara göre Alex Mashinsky, ticaret personeline yüz milyonlarca dolarlık Bitcoin satmaları için talimat verdi ve işletme ertesi gün sattığı Bitcoin’leri zararına geri aldı. Rapora göre, Celsius Fed’in kripto para piyasalarını etkileyen oranları artırma planları sonrasında sadece Ocak 2022’de 50 milyon dolar kaybetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala