bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,875.31 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,876.18 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 586.84 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 139.23 4.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489979 3.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429061 2.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.136667 4.82%

Cboe, spot Bitcoin ETF’leri için Coinbase ile ortaklık kurdu

cboe spot bitcoin etfleri icin coinbase ile ortaklik kurdu

Amerika Birleşik Devletleri’nin lider kripto para borsası Coinbase, spot Bitcoin ETF’leri noktasında yeni ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Bu noktada şirket son olarak Cboe ile ortaklık kurdu.

Coinbase ile Cboe arasında Gözetim Paylaşımı Anlaşması

Chicago Board Opsiyon Borsası (Cboe), kripto para borsası Coinbase ile spot Bitcoin ETF’lerine yönelik gözetim paylaşımı konusunda anlaşma sağladığını Salı günü duyurdu. Bu durum, beş adet spot Bitcoin ETF’sine yapılacak değişikliklerle ilgili önerilere paralel gelişiyor.

Cboe’nin böyle bir anlaşmayı gerçekleştireceği daha önceki başvurularda belirtilmişti. Borsa tarafından yapılan bir değişiklik bildirimi, “21 Haziran 2023 tarihinde, ABD merkezli ve ABD doları üzerinden Bitcoin ticareti yapan önemli bir platform olan Coinbase, Inc. (‘Coinbase’) ile bir gözetim paylaşım anlaşması (‘Spot BTC SSA’) imzalama konusunda şartları kabul ettiğimizi” ifade etti.

Söz konusu değişiklikler, Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF ve ARK 21Shares Bitcoin ETF için 19b-4 başvuruları çerçevesinde geliştirildi. Son olarak spot Bitcoin ETF’si alanındaki rekabet hızlanıyor ve bu durum, BlackRock ve Fidelity gibi önde gelen şirketlerin Coinbase’i gözetim paylaşımı partneri olarak belirlemesiyle daha da yoğunlaşıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala