bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,253.82 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.97 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 615.70 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628244 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655002 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216427 1.08%

Cboe, Fidelity’nin Bitcoin ETF’i İçin Başvuru Yaptı

cboe fidelitynin bitcoin etfi icin basvuru yapti

Cboe Global Markets Inc., regülasyon beklentilerine rağmen Fidelity’nin Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) listelemek üzere SEC’ye başvurdu.

Cboe, dün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuru yaptığı dosyasında Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Trust’ı listelemesini önerdi ve Bitcoin borsasında işlem gören bir ürünün potansiyel manipülasyonu hakkındaki endişelerin “yeterince hafifletildiğini” söyledi.

Yeni SEC Başkanı Gary Gensler, geçen hafta kripto para piyasası yatırımcılarının daha fazla korumaya ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Bu yorum, finansal teknolojiye aşinalığı göz önüne alındığında Gensler’ın kripto para ürünlerinin onaylanmasına daha sıcak bakabileceği şeklindeki beklentilerine zarar verdi. 

Cboe, yetkililerden onay bekleyen bir dizi Bitcoin ETF’lerinden biri olan VanEck Bitcoin fonu gibi araçların onaylanması için dilekçe verdi. SEC, ABD’de bu tür ürünleri listelemeye yönelik girişimleri defalarca geri çevirmişti.

Kripto para savunucuları, sektörün gelişmekte olduğunu ve Kanada gibi diğer bölgelerin Bitcoin ETF’lerine izin vererek ABD’li yatırımcıları dezavantajlı duruma düşürdüğünü savunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala