bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,056.43 4.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,371.46 6.60%
bnb
BNB (BNB) $ 526.32 7.10%
solana
Solana (SOL) $ 187.12 7.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.601875 3.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.624856 7.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133071 12.24%

Paylaş

Casper Labs Nedir?

casper labs nedir

CasperLabs; gerçek dünya kullanımları için tasarlanmış, ölçeklenebilen, geliştiriciler ve son kullanıcılar için deneyimleri basitleştiren merkezi olmayan bir blockchain ve akıllı sözleşme platformudur.

Özellikler

CBC (Casper-based proof-of-stake consensus) tarafından desteklenen ölçeklenebilir, güvenli ve merkeziyetsiz blockchain hizmetleri sunuyor.

Basit ve kullanışlıdır. Geliştiriciler, doğrulayıcılar ve son kullanıcılar için blockchain’in kitlesel kabulünün önündeki engelleri kaldırır.

Teknolojilerin ve endüstrilerin nasıl geliştiğine bakılmaksızın inşa ettiğiniz şeyi desteklemek için öngörüyle tasarlanmış upgrade edilebilir (yükseltilebilir) bir altyapıya sahiptir.

Herkese açık, büyük ölçekli, merkeziyetsiz ağlar için tasarlanmış. Ağ izin gerektirmeyen bir yapıya sahip olduğu için isteyen herkesin konsensüse katılımı mümkün.

Kötü davranış sergileyenlerin stake ettikleri token miktarı azaltılır; böylece sistemin güvenliği sağlanmış olur.

Yukarıda da belirttiğim gibi ağ (Casper Labs network’ü), en iyi ölçekleme teknolojilerini desteklemek için upgrade edilebilecek şekilde oluşturulmuş. Eşzamanlı çalışma, sharding ve yan zincirler gibi…

Popüler ve donanımlı, gerekli altyapıya sahip araçlar ve iş akışları oluşturularak memnun bir son kullanıcı deneyimi yaşatmak hedeflenmiş.

Casper Labs’te uygulamaları (app) zaten bildiğiniz diller ve araçlar ile yazabilirsiniz. Bilgisayarınızda ve blockchain’de çalışan uygulamalar (Rust gibi) yazmak için Web Assembly (Wasm) ile derlenen herhangi bir dili kullanmanız mümkün.

Gerçek zamanlı veriler elde edilebilmesi için platforma GraphQL arayüzü eklenmiş.

Akıllı sözleşmelere kimlerin erişebileceğini ve bunları kimlerin yöneteceğine siz karar verin. Ayrıca platformun sunduğu “hazır sürüm” sayesinde akıllı sözleşmenizi istediğiniz zaman upgrade edebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla detay için buraya tıklayın.

Ekip

Projenin akademi, iş dünyası, mühendislik gibi alanlardan olmak üzere oldukça tecrübeli bir ekibi var. Çekirdek kadro 8 kişi. 12 de danışmanları mevcut ve bunlardan biri de Türk: Ömer Özden. Kendisi Rocktree Capital’in başkanı.

Mrinal Manohar, CEO

Microsoft ve Bain Capital’de teknoloji ve finans liderliği yapmış. Teknoloji Medya ve Telekom sektöründe +1 milyar dolar tutarında bir hedge fonu yönetmiş. Ethereum ve Blockstack gibi bazı kripto para projelerinin erken dönem yatırımcılarından.

Medha Parlikar, CTO

Adobe, Omniture, Avalara, MP3.com ve DivX gibi büyük şirketlerde üretim yazılımı sağlama konusunda onlarca yıllık deneyime sahip ürün ve mühendislik lideri.

Clifford Sarkin, COO

Daha önce lider bir kripto fonu olan DNA.Fund’daki iş geliştirme bölümünde başkan yardımcılığı yapmış bir girişimci.

VideoSurf’un Microsoft’a 80 milyon dolarlık satışını sağlamış. Harvard Hukuk Fakültesi mezunu.

Dr. Daniel Kane, Konsensüs Protokol Danışmanı

MIT mezunu, Harvard’da doktora yapmış. CasperLabs’a konsensüs algoritmaları konusunda danışmanlık yapıyor ve projenin Highway protokolüne temel katkıda bulunuyor.

Ashok Ranadive, Program Yöneticisi

Makine Mühendisliği mezunu. Nükleer Mühendislik alanında yüksek lisans yapmış. Hindistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunmuş. 12 yıldan fazla Google’da projenin inşası için ve ayrıca ekip lideri olarak çalışmış.

Ekip ve danışmanların tamamını görmek için buraya tıklayın.

Yatırımcılar

Teknoloji Partnerleri

Önemli

CasperLabs 31 Mart’ta yaptığı duyuruda Zug500 adındaki testnet’ini yayınladı. Projenin kendine ait CLX adında token’I da var.

***

Twitter’a giriş tarihleri Kasım 2018. Takipçi sayıları 3237. Daha iyi olabilirdi.

Telegram’da bu sayı 2894, Facebook’ta 1885, Reddit’te ise sadece 80.

Projenin bilinirliğinin çok iyi olduğunu şu an için söyleyemeyiz.

btchaber bh logo

Barış Kardeş

Sevgiye dâir ne varsa ben orada varım, savaşa dâir ne varsa ben orada yokum. Mevlânâ.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala