bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,910.12 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.74 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 601.79 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 142.81 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527705 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46674 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149488 2.28%

Cartesi (CTSI) Nedir, Nasıl Çalışır?

Cartesi CTSI nedir

Cartesi (CTSI) akıllı sözleşmelerin daha iyi şekilde çalışmasını ve kullanıcılara daha güzel olanaklar sunmasını hedefleyen bir projedir. Kripto para piyasasındaki kullanıcılara büyük avantajlar veren akıllı sözleşmeler bu platformu sayesinde artık daha da avantajlı hale gelecek. Blockchain teknolojisinin daima tartışılan sorunu ölçeklenebilirlik ile ilgili çalışmalar yapan Cartesi buna benzer sorunların giderilmesi için bir platform geliştirdi. Cartesi sayesinde kripto severlerin yüksek ücretlerden mağdur olmalarına da izin verilmeyecek. Cartesi’nin kullandığı teknoloji tüm bu olanakları kullanıcılarına sağlayacak nitelikte. Bu içerik boyunca Cartesi platformundan ve kripto parası CTSI token’lerden, bunların kripto para ekosistemine getirdiği imkanlardan bahsediyor olacağız.

Cartesi (CTSI) platformu kripto para ekosisteminin göz bebeklerinden akıllı sözleşmelere yönelik hizmet vermeyi hedefliyor. Bilindiği üzere Ethereum (ETH) ağı ile yaygın hale gelen akıllı sözleşmeler, kullanıcıların sanal bir şekilde mutabakata varabilmelerini ve diledikleri token’leri tasarlayabilmelerine olanak veriyor. Ancak bu güzel imkan bazı sınırlılıklardan etkileniyor. Bu olumsuz durumların başında hiç şüphesi ölçeklenebilirlik meselesi yer alıyor. Cartesi ekibi getirdiği teknolojiyle bu sorunun üstesinden gelmenin peşinde. Cartesi platformun yeni bir tür yöntem kullanarak kullanıcıların işlemlerini blockchain dışında yapabilmesine ve ağdaki olumsuzluklardan etkilenmemesine imkan sunuyor. Bu yöntem ölçeklenebilirlik sorununu gidermek için sıklıkla tercih edilen metotlar arasında gösterilebilir. Cartesi ekibinin kendi sözleriyle ifade etmek gerekirse bu platform “akıllı sözleşmeleri bir sonraki seviyeye taşıyor.” CTSI token’ler ise bu platformda gerçekleşen işlemlerde kullanılmak üzere tasarlandı. Cartesi projesinin kullandığı ölçeklenebilirlik çözümü ise Optimistic Rollup olarak biliniyor. Bu teknolojinin fark yarattığını ve ekosistemde ses getirecek bir nitelikte olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Cartesi nedir

Cartesi (CTSI) Ne Zaman Çıktı?

Cartesi (CTSI) projesi ilk faaliyetlerini 2018 yılında gerçekleştirdi. Erick de Moura, Augusto Teixeira, Diego Nehab ve Colin Steil tarafından kurulan proje kısa zamanda büyük bir mesafe kat etmeyi başaran teşebbüsler arasında yerini aldı. Teixeira, bir başka başarılı ve bilindik kripto para projesi IOTA’nın kurucusu ile akademik ortamda bir araya gelince Cartesi’ye yönelik ilk fikirler filizlenmiş. IOTA kurucusu Serguei Popov da Cartesi projesinin ilk katkı sağlayanlarından birisi haline gelmiş. Augusto ilk olarak merkezsiz bir yapay zeka (AI) piyasası meydana getirerek veri analistlerine hizmet sunmayı hedeflemişti. Daha sonra bu fikir bugünkü Cartesi projesi halini aldı.

Cartesi projesi ekibi, her biri engin deneyimlere sahip yetkin birçok isimden meydana geliyor. Projenin yol haritasını başarı ile takip etmesi için çalışmalarını sürdüren ekip kripto para ekosistemine ve kullanıcılarına önemi yadsınamayacak bir katkıda bulunmanı peşinde. Yine aynı şekilde Cartesi projesinin danışma kurulunda da blockchain alanında ismi duyulmuş ve bu alanda rüştünü ispat etmiş çok sayıda isim yer alıyor.

Cartesi (CTSI) Fiyatı Nedir?

Cartesi platformunun kripto parası CTSI token’lerin fiyatlarına yönelik en yeni bilgiler aşağıda yer alan başlıklardan ulaşılabilir. Cartesi ekibinin yayımladığı tanıtıcı yazıya göre CTSI token’lerden piyasaya toplamda 1 milyar adet arz edilecek. Bu miktarın şimdiye dek %48’inin dolaşıma dahil edildiğini görüyoruz. Bu oran da yaklaşık 480 milyon CTSI token’e karşılık geliyor.

Cartesi CTSI

Cartesi Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Cartesi token 6,45 TL TL’den işlem görüyor. Cartesi token fiyatı son 24 saat içerisinde -3.41% değişim gösterdi. Cartesi token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 7,393,704 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 160,376,890 dolar seviyesinde.

Cartesi Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Cartesi token $ 0.198181 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle Cartesi token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu yaklaşık 1,72 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Cartesi token yılın en düşük seviyesini ise 0,023 dolarla belirledi.

Cartesi (CTSI) Nasıl Çalışmaktadır?

Cartesi (CTSI) platformu kullanıcıların Optimistic Rollup teknolojisi aracılığıyla ölçeklenebilirlik çözümlü akıllı sözleşmeler tasarlayabilmelerine imkan veriyor. Çeşitli programlama dillerine olana veren Cartesi geliştiricilerin yüzünü güldürecek bir potansiyeli elinde bulunduruyor. Cartesi ekosisteminde geliştiricilerin rahatlıkla akıllı sözleşme inşa edebilmeleri mümkün. Üstelik bu akıllı sözleşmeler yüksek ölçeklenebilirlik oranına sahip olacak. Platform oldukça iyi bir ölçeklenebilirlik imkanı, büyük dosyalarla ilgili verilere erişilebilirlik ve düşük işlem ücretleri sağlıyor. Bütün bunlar Ethereum (ETH) ağının güçlü yapısıyla garanti ediliyor. Üstelik kullanıcıların çeşitli uygulamalardaki verilerinin güvence altında olması imkanı da sağlanıyor.

CTSI nedir

Descartes adında bir platform meydana getiren Cartesi ekibi, ağ dışında işlemler yapılmasına imkan veriyor. Descartes bunu bir Linux sanal makinesi sayesinde gerçekleştirebiliyor. Descartes node çalıştırıcıları ise tüm sürecin güvenliğini ve doğruluğunu teyit ediyor. Bu platformun sunduğu Rollups teknolojisiyle kullanıcılar ölçeklenebilir akıllı sözleşmeler inşa edebiliyor. Böylece Ethereum’un kısıtlılıkları da geride bırakılmış oluyor. Cartesi platformunun çok sayıda blockchain ağıyla da uyumlu çalıştığını ifade etmemiz gerekiyor. Bu ağlar arasında Binance Smart Chain, elbette Ethereum, Polygon, Elrond, Injective Protocol ya da Avalanche gibi isimler yer alıyor. Platformun kripto parası ise CTSI token’ler olarak biliniyor.

Cartesi (CTSI) Nasıl Satın Alınır?

Cartesi ekosisteminin kripto parası CTSI token’ler başta Binance olmak üzere Coinbase, Bithumb, Huobi Global, KuCoin ve Gate.io gibi borsalarda işlem görüyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance bu token için USDT, BUSD, BTC ve BNB işlem çiftlerini oluşturmuş. Kullanıcılar bu platformdan belirtilen kripto paralarla CTSI token sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala