bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,232.67 2.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.01 2.00%
bnb
BNB (BNB) $ 582.02 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 145.48 5.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528011 2.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465105 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148128 5.18%

Cardano Mithril Mainnet Nedir?

cardano

Cardano uzun zamandır beklenen bir yükseltmenin fitilini ateşledi. Yakın gelecekte bu yükseltmenin ADA fiyatı üzerinde olumlu bir etki yaratması bekleniyor.

30 Temmuz’da LEAD Stake Pool olarak bilinen Banksy, Cardano stake pool operatörü (SPO) tarafından paylaşılan gönderiye ve protokolün ilgili ekran görüntüsüne göre, node senkronizasyonunun verimliliğini artırmayı vaat eden stake tabanlı bir imza protokolü olan Mithril, Cardano ana ağında resmi olarak başlatıldı.

Mithril Yükseltmesi Nedir?

Geçmişte $conrad olarak da tanınan BLADE adlı Cardano hisse havuzunun operatörü, Cardano’daki Mihtril yükseltmesine ilişkin birkaç önemli detay paylaştı. Söz konusu yükseltme, belirli bir sertifikayı onaylamak için imza atan birden fazla havuz tarafından blok zinciri anlık görüntüsü doğrulaması yoluyla artan merkeziyetsizlik ve sertifika zincirlerini oluşturmak ve anlık görüntüleri sunmak için bir toplayıcının tanıtımı da dahil olmak üzere birçok fayda sağlıyor.

Banksy, “Mithril’in Cardano-Node ile aynı sunucuda” çalışıp çalışmadığını ve ne kadar bellek ve disk alanı tükettiğinin sorulması üzerine Mithril’in blok üreticisi ya da yedek node üzerinde çalıştığını ve “bellek ve disk kullanımının minimum düzeyde olduğunu ve bir hash prosedürü sırasında tek bir CPU çekirdeğinde yalnızca kısa bir artış yaşandığını” söyledi.

Mithril, Cardano Node’un anlık görüntülerinin ve sertifikalarının oluşturulmasını sağlayan, hızlı bir önyükleme ve geri yüklemeye olanak tanıyan stake tabanlı bir node ağıdır.

Bu gelişme, özellikle Cardano tam node istemcilerinin verimliliğini artırarak ağ kullanıcılarına çeşitli faydalar sağlamayı vaat ediyor. Yükseltme aynı zamanda Daedalus ve diğer ağ uygulamalarına kullanıcı erişimini de geliştirecek ve bir toplayıcı ve imzalayıcı aracılığıyla işlemleri onaylayan herhangi bir sayıda havuzun yeteneği aracılığıyla merkeziyetsizliği de artıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala