bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Cardano Kurucusu Hoskinson’dan Ünlü Ekonomist Taleb’e Eleştiri

cardano kurucusu hoskinsondan unlu ekonomist talebe elestiria

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, ABD’li ekonomist ve yazar Nassim Taleb’e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Taleb, Twitter üzerinden 2019-2022 yılları arasındaki Lex Fridman’ın podcast programına yönelik paylaşımlarda bulundu. Paylaşımlarında Fridman’ın davetlerini geri çevirdiğini ifade eden Taleb, bilgi üretmek için bir kuruma bağlı olmaya gerek olmadığını savundu. Sadece 2022’de 10 kere program daveti reddettiğini belirten Taleb, önde gelen bir eğitim kurumunun adını kullanmanın ise ‘kalitesiz’ olduğunu kaydetti.

Bilgisayar bilimcisi ve yapay zeka araştırmacısı Fridman, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) araştırma görevlisi olarak çalışmalar yürütüyor. 

cardano kurucusu hoskinsondan unlu ekonomist talebe elestiri
Charles Hoskinson

Hoskinson’dan Taleb’e Sert Eleştiri

Nassim Taleb’in Fridman’a yönelik eleştirilerine Hoskinson’dan yanıt gecikmedi. Hoskinson, Taleb’e Fridman’ın tanıdığı en zeki, entellektüel açıdan en meraklı ve mütevazi insanlardan biri olduğunu söyledi. Hoskinson, Taleb’in kitaplarının okuyormuş gibi yapanlara göre olduğunu ifade etti ve ‘kibirli bir insan pisliği’ dedi. Taleb ise Hoskinson’a henüz yanıt vermedi. Diğer yandan Fridman da Taleb’in paylaşımlarından dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Erken dönem kripto para savunucularından ünlü yatırımcı Taleb, daha sonra fikrini değiştirmiş ve kripto paraların spekülatif bir balon yarattığını savunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala