bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,859.57 1.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,913.45 2.35%
bnb
BNB (BNB) $ 587.16 1.72%
solana
Solana (SOL) $ 146.75 0.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506471 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436211 3.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150365 4.04%

Bybit: Kurumsal yatırımcılar gözünü Bitcoin’e (BTC) dikti

Bybit 1

Singapur merkezli kripto para borsası Bybit’in araştırma kolu Bybit Research, yeni araştırma raporunda kurumsal yatırımcıların kripto tercihlerine dair bulguları paylaştı. Rapora göre büyük oyuncular Bitcoin (BTC) ve Ether’e (ETH) ağırlık verirken altcoin’lere çekimser yaklaştı.

Bitcoin varlıklarını ikiye katladılar

Bybit araştırmacıları yılın ilk üç çeyreğinde kurumsal yatırımcıların Bitcoin varlıklarını neredeyse ikiye katladığını tespit etti. Uzmanlar, daha küçük sermayeli bireysel yatırımcıların yüksek getiri umuduyla BTC’ye daha az odaklandığını belirtti.

Rapora göre büyük oyuncular spot ETF onayı beklentisi nedeniyle BTC yatırımına devam ederken altcoin sermayeleri Mayıs ayı haricinde yıl boyunca azaldı. Bybit, kurumsal yatırımcıların Shapella güncellemesinin ardından portföylerindeki Ether oranını da düşürdüğünün altını çizdi.

bybit arastirma

Pasta grafik üzerinden kripto yatırım dağılımını paylaşan Bybit, altcoin yatırımlarının toplam sermayeye oranını yüzde 5, ETH’nin yüzde 15, BTC’de yüzde 35 ve stablecoin’lerde yüzde 45 olarak tespit etti. Veriler, piyasanın en büyük iki kriptosu Bitcoin ve Ether’in toplam payının yüzde 50 seviyesine ulaştığını ortaya koydu.

Bitcoin’in 40 bin doları aşmasının ardından yorumlarını paylaşan analistler önümüzdeki haftalarda bir piyasa düzeltmesi riski üzerinde duruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala