bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,477.01 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.24 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 593.58 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 154.62 1.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.540306 4.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451375 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155588 0.50%

Brezilya’nın Menkul Kıymetler Düzenleyicisi Mercado Bitcoin’i İnceliyor

brezilyanin menkul kiymetler duzenleyicisi mercado bitcoini inceliyor 2

Brezilya’nın Menkul Kıymetler Düzenleyicisi (CVM), ülkenin en büyük yerel kripto borsasından Ocak 2020’den bu yana yayınladığı sabit gelirli tokenler hakkında veri sağlamasını istedi. CVM bu araştırma ile Mercado Bitcoin için inceleme başlattı.

Brezilya’dan Mercado Bitcoin’e İnceleme

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM), Mercado Bitcoin’in kendisine borsanın son iki yılda yayınladığı sabit gelirli token’lar hakkında bilgi vermesini istedi. CVM, token’larla toplanan Mercado Bitcoin miktarını bilmek ve katılan yatırımcıların bir listesini görmek için bilgi talebinde bulundu.

brezilyanin menkul kiymetler duzenleyicisi mercado bitcoini inceliyor

Konu hakkında açıklama yapan Mercado Bitcoin, “yetkili bir kitle fonlaması platformu ve yatırım yöneticisi olarak sahip olduğumuz yetkilerin kapsamı dışındaki menkul kıymetlerin halka arzını” yayınlamadığını söyledi. Eylül ayında CVM, Singapur merkezli kripto para borsası Bybit’in menkul kıymetlere aracılık etmesini yasakladı. CVM bu yasaklamanın nedenini ise sadece Brezilya’nın B3 borsasının bu tür enstrümanları sunmasına izin verildiğini savundu.

CVM ayrıca şirketlere menkul kıymet olarak kabul edebilecek herhangi bir token vermeden önce komisyona danışmalarını öneren resmi bir kripto rehberi yayınlamayı planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala